Pizza Kamikaze - Felújította az előadást a Gólem

Vinnai András Pizza Kamikaze című darabját hosszú szünet után február 23-tól ismét műsorára tűzi a Gólem Színház a Jurányiban. Az előadás új vizuális elemekkel, új színésszel és új zenei anyagokkal is gazdagodott.

 

A Gólem Színház ajánlója:

 

„Két nappal azután, hogy végeztem magammal, munkát találtam egy pizzériában. Nem túl nagy szám, de átmenetileg jó lesz!"


 

A főszereplő, Háim – akinek a neve héberül azt jelenti: élet – egy nap telespriccelte vérrel az albérletét egy lány miatt, majd az öngyilkosok gyűjtőhelyén olyan hírt kap, ami alapjaiban változtatja meg eddigi „halálát". Ebben az abszurd, groteszk világban az öngyilkosok úgy „élnek tovább”, ahogy végeztek magukkal: az ereiket felvágók vérző csuklóval, a vízbe ugrók elkékülve, a magukat fejbe lövők lyukkal a halántékukban, míg az öngyilkos merénylők leginkább egy gyrosra hasonlítva töltik napjaikat.



 

pizza

fotó: Hajmási Péter


A Pizza Kamikaze egy minden ízében új magyar dráma, mely egy kifejezetten érzékeny problémakört kutat: az öngyilkosságot.
A témát ezúttal nem a környezet, a gyászolók, a család vagy a barátok, hanem az öngyilkosok szemszögéből ábrázolják, így egy egészen új, abszurd humorral átszőtt narratíva született. A történet, miközben végig az öngyilkosokon keresztül mutatja a világot, rendkívüli módon mégis himnuszt zeng az élet fontosságáról és a halálba menekülés értelmetlenségéről.


Vinnai András Etgar Keret Kéjtáná sel Kneller (Kneller tábora) című művét felhasználva írta meg a Pizza Kamikazét. Etgar Keret Izrael egyik legismertebb és legizgalmasabb kortárs írója, ezt a kisregényét már több mint huszonkét nyelvre fordították le. “Etgar Keret első könyvének megjelenése idején Izraelben éltem, emlékszem az első reakciókra, hogy egy egészen új hangot hozott az izraeli irodalomba és ez így van a mai napig. Annyira különleges szemszögből nézi a világot, határtalanul bátor a nyelvezete és stílusa, egyértelmű volt, hogy a leginkább hozzá illő színpadi szerző Magyarországon csak a hasonlóan bátor és egyedi Vinnai András lehet” – mondta Borgula András rendező.

 


Az előadás most több elemében megújúlva kerül ismét műsorra. Számos új vizuális effekttel, friss zenei anyaggal gazdagodott és új a szereplők között Hajmási Dávid, a Kaposvári Egyetem egyre több független színházi produkcióban feltűnő végzős színész hallgatója.


Az előadás alapjául szolgáló kisregény márciusban a Libri Kiadó gondozásában magyarul is megjelenik, szövegét Borgula András, a Gólem Színház művészeti vezetője fordította. Etgar Keret az idei könyvhét alkalmavál el is látogat Magyarországra, áprilisban a Gólem Színház közönségével is találkozik majd.

 

pizza kamikaze foto fekete fanni

Fotó: Hajmási Péter

 

 

Gólem Színház
Vinnai András:

Pizza Kamikaze

 

Játsszák
Bánki Gregely
Hajmási Dávid e.h.
Hay Anna
Huzella Júlia
Kardos Róbert
Schmied Zoltán

 

Dramaturg: Németh Virág
Díszlet: Borgula András
Maszk, jelmez, speciális effektek: Juristovszky Sosa
Animáció: Tóth Zs. Szabolcs
Zene: Gazda Bence
Műszaki vezető: Fábián Gábor Zoltán
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
Rendezőasszisztens: Kern Dóra
Rendező: Borgula András

 

Dátumok: február 23., március 29., április 24.

Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház

 

 

süti beállítások módosítása