Nyílt napot tart vasárnap a Vígszínház

Presser-dalokkal, kulissza-túrával, a 120 éves Vígszínház legendás előadásairól és az új évad bemutatóiról szóló beszélgetéssel várják a közönséget a színház nyílt napján vasárnap. A VÍGnapon a színészek saját készítésű süteményeit is megkóstolhatják a látogatók és kedvezményes színházjegy- és bérletvásárlásra is lesz lehetőség.

Az évadkezdéskor hagyományosan megrendezett VÍGnapon déltől a színház egész területén és a Ditrói Mór utcában beszélgetések, vetélkedők, gyerekjátékok, arcfestés, jelmezes fotózás és sok más családi program várja a látogatókat.


A rendezvény a Fiatalok a Vígben című programmal kezdődik a nagyszínpadon: a társulat fiatal művészeit mutatja be Eszenyi Enikő, a színház igazgatója.

 

Délután 3 órától a nagyszínpadon a Presser-dalok című produkcióval várják a nézőket. A magyar dal napja alkalmából a társulat rendhagyó, Presser Gábor-dalokból álló műsorral készül, amelyet a VÍGnapon mutatnak be. A közönség jól ismert slágereket hallhat: a Kék asszony, a Miénk itt a tér, az Ugye mi jó barátok vagyunk, a Neked írom a dalt, a Nem adom fel, a Rozsdás szög, a Te majd kézen fogsz és hazavezetsz és még sok kedvelt dal elhangzik.

 

vignap

Fotó: budapest.hu


Az Eszenyi Enikő rendezte produkcióban többek között Bata Éva, Börcsök Enikő, Halász Judit, Hegyi Barbara, Herczeg Adrienn, Igó Éva, Majsai-Nyilas Tünde, Péter Kata, Réti Adrienn, Csőre Gábor, Fesztbaum Béla, Hegedűs D. Géza, Kern András, Stohl András, Tahi Tóth László és Wunderlich József is fellép.


Vígszínházi mesék címmel délután a Házi Színpadon a 120. jubileumi évad alkalmából Venczel Vera színművész mesél a régi Vígszínházról, Várkonyi Zoltánról, a színház egykori igazgató-főrendezőjéről és a legendás előadásokról, amelyekből részleteket is láthat a közönség.


A VÍGtour elnevezésű program keretében a színészek vezetésével bárki bebarangolhatja az épületet a pincétől a padlásig. A csoportok tíz percenként indulnak a Ditrói Mór utca felőli bejárattól.


A látogatókat az alagsori büfében Hegyi Barbara, Péter Kata és Herczeg Adrienn sütitanodája várja, és szintén ezen a helyszínen rendeznek beszélgetést az évad új bemutatóiról Eszenyi Enikő, Marton László, Kovács D. Dániel és Hegedűs D. Géza részvételével. A karzat büfében déltől 15 óra 30 percig fotósarok várja a nézőket, bárki felpróbálhat egy-egy jelmezt, és fényképezkedhet a színház művészeivel. Az előcsarnokban régi műsorfüzetek, színdarabok példányai, plakátok és más színházi ereklyék között válogathatnak az érdeklődők.


A Ditrói Mór utcában a színház művészei saját készítésű édességeiket árusítják. A jótékonysági süteményvásár bevételét az idén is az Ódry Árpád Színészotthon javára ajánlja fel a színház. A VÍGnapra a belépőjegy 500 forint. A Presser-dalok című produkciót külön az előadásra váltott jeggyel vagy az évadra szóló bérlettel tekinthetik meg az érdeklődők.


A VÍGnap részletes programja a színház honlapján elérhető.

 

Forrás: MTI, Vígszínház

 

süti beállítások módosítása