Duplázik a Lord of the Dance Budapesten

Az ír rendező és sokszoros nemzetközi díjnyertes táncművész, Michael Flatley által koreografált előadás az 1996-os bemutatása óta tavaly teljes felújításon esett át.

 

Michael Flatley 2014-ben több hónapig tartó munkával újrakoreografálta és rendezte a produkciót. A Lord of the Dance - Dangerous Games merészen eltávolodik az eredeti produkciótól, az új táncokat korszerű vizuális-, 3D- és fénytechnikával ötvözte.

 

Az előadásban szerepet kapott az egykori Girls Aloud együttes énekesnője, Nadine Coyle, aki Erin Istennőt alakítja. Tőle hallható többek között a produkció címadó dala is, melyet Gerard Fahy szerzett, ahogyan az új dalok és az előadás újra hangszerelése is az ő nevéhez fűződik.

 

LOTD2015 23

 

A show egy különleges meglepetést is ígér. A nyitó jelenetben Michael Flatley a kivetítőn egy utazásra hívja a közönséget, melyben bemutatja, hogy honnan is indult ő valaha, és hogyan lett belőle a világ egyik legnagyobb táncosa. Az előadás végén, a híres finálé jelenetben pedig Flatley virtuális mása is megjelenik a 3D technika segítségével.

 

Michael Flatley profi karrierje az 1980-as években kezdődött. A nemzetközi áttörést a ’94-es Eurovíziós Dalfesztiválon bemutatott, mára már legendásnak számító 7 perc jelentette, amely a két évvel későbbi Lord of the Dance produkciójában teljesedett ki. Az előadás elmúlt 19 évének eredménylajstroma: 10 nap alatt 250 ezer eladott jegy Ausztráliában, 21 egymást követő előadás a londoni Wembley Arénában, több tízmillió eladott cd és dvd. 400 alkalommal a címszerepet is maga Flatley táncolta 1998 júniusáig, aki egyébként több egyéni kategóriában is bekerült a Guinness Book of World Records-ba - mint a Legjobban fizetett táncos, a Legmagasabb összegre biztosított lábak (40.000.000$), vagy a Világ Leggyorsabb lába – (35 „tap”, azaz talajhoz érintés másodpercenként).

 

A show a bemutatás óta példátlan sikernek örvend, szerény becslések szerint eddig több mint 120 millió néző látta. A 40 táncos átlagéletkora mindössze 22 év. A fiatal tehetségeket Flatley maga válogatja és tanítja, képzi, míg a pódiumra lépnek.

 

A Dangerous Games tavaly szeptemberben húsz előadással debütált a London Palladium színházban. Az azóta tartó világkörüli turné keretében a produkció ősszel érkezik hazánkba: 2015. október 20-án Veszprémben, 21-én Debrecenben, 22-én és 23-án Budapesten a Sportarénában és 24-én Győrben láthatják a Lord of the Dance új verzióját.

 

süti beállítások módosítása