Ádámok és Évák Ünnepe - A fővárosból elsőként csatlakozott a József Attila Színház

Rendhagyó előadással indítja a 2016-os évet a József Attila Színház. Január 12-én 18 órától Ádámok és Évák Ünnepe címmel tizennégy általános és középiskola színjátszó csoportja méretteti meg magát a színpadon.

nezoter JASZ

 

Az előadást Quintus Konrád rendezi, a próbafolyamat során a József Attila Színház művészei segítették a felkészülést, a vezető pedagógus munkáját és mentorálták a csapatokat.

 

Január 12-én 18 órától tizennégy általános és középiskola színjátszó csoportja ad elő egy-egy történetet a Magyar népmesék legszebb darabjai közül a József Attila Színház nagyszínpadán. A produkciókat hat fős zsűri értékeli és jutalmazza a legjobbakat.

 

A zsűri elnöke: Hanesz József, Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke

Az előadás nyilvános főpróbáját január 11-én 18 órakor tartják.

 

A fővárosi színházak közül elsőként a József Attila Színház csatlakozott az Ádámok és Évák Ünnepe programhoz, először a 2014/2015-ös évadban.

 

A program azzal a céllal indult el, hogy az általános és középiskolás korosztály közelebb kerüljön a színházhoz, nemcsak nézőként, hanem alkotóként is.

 

Az előző évben Madách Imre Ember tragédiájának jeleneteit vitték színre a diákok, idén azonban talán még nagyobb szabadságra és fantáziára lesz szükségük, a Magyar népmesék színpadi feldolgozásához. Az Ádámok és Évák Ünnepére jelentkező iskolák, iskolai csoportok megtanultak, bepróbáltak, majd előadnak egy mesét. A csapatok nyilvános sorsolás útján kapták meg az eljátszandó műveket. A József Attila Színház minden csapat – és annak vezető pedagógusa – mellé biztosított szakmai segítséget, mentort, azaz a Színház egy-egy ismert színészét, aki segítette a felkészülést.

 

Nemcsák Károly, a József Attila Színház igazgatója a program kapcsán elmondta: „Reményeink szerint ez az alkotófolyamat segíti a diákokat az olvasás, a szövegértés, a szövegmondás kompetenciáinak fejlesztésében és közelebb kerülnek a Magyar népmesék világához. Bízunk benne, hogy az együttgondolkodás és együttjátszás örömteli felfedezése, az egymás, valamint önmaguk megismerése mind-mind részesei lesznek ennek a közös játéknak.”

 

 

süti beállítások módosítása