Életkoncerten működnek közre a Bóbita tagjai

Február 22-én 19 órakor az Escargo Hajója és a Bóbita Bábszínház művészei közös koncertet adnak Életkoncert címmel a Bóbitában. A produkció kapcsán Tóth Zoltán, az Escargo Hajója egyik tagja mesélt.

 

Eletkoncert 01


„Az ötlet onnan jött, hogy két olyan művész is dolgozik az Escargónál, akik a pécsi zenei életben folyamatosan jelen vannak. Az egyik Cseri Hanna, a másik pedig Imre Gábor” – mesélte Tóth Zoltán. „Fontos volt még az is, hogy az előadásaink általában elég komoly, elég jó zeneiséggel bírnak, például a Bóbitával közös darabunk közül az Ablak címűben öt-hat új, nagyon jó szám is hallható. Kézenfekvő volt tehát, hogy csináljunk egy olyan koncertet, ahol az a fajta zeneiség, ami ránk és az előadásainkra jellemző, nagyobb hangsúllyal megmutatkozhasson. Ezeknél a zenéknél azonban nem lehet kikerülni azt, hogy mindegyik színházi zene, melyek mögött nagyon konkrét történetek vannak, ezért lesz egy pici prózaiság is a műsorban, de döntően a zenéről fog szólni az este. Egyfajta összefoglalója lesz ez annak az elmúlt három-négy évnek, ami nálunk zeneként létezik, a mindennapjainkat meghatározza, folyamatosan mozog bennünk, és azt érezzük, hogy ha bennünk ennyire megragad valami, akkor biztos, hogy másnak is fontos közléseket tartalmazhat” - fűzte hozzá.

 

Eletkoncert 03

 

Az ötletükhöz muzsikustársakat kerestek, és mivel a Bóbita Bábszínházzal régóta együtt dolgoznak, egyértelmű volt számukra, hogy a bábosokat keressék meg először. „Szerencsére nagyon jól fogadták az ötletünket a Bóbita művészei. Ez annak is köszönhető, hogy nagyon erős szimbiózis alakult ki a két társulat között az elmúlt években. Nagyon sok Bóbitás színész játszott már a mi produkcióinkban, és sok Escargos van az ő produkcióikban is. Ez egy olyan összetalálkozás, ami kizárólag az alkotás öröméről szól” - hangsúlyozta Tóth Zoltán.

 

A koncerthez óriásplakát-kampányt is terveznek, melynek keretében hat darab óriásplakátot helyeznek ki a városban. Ennek célja a koncert reklámozásán túl az, hogy minél többen arcról is megismerjék azokat a művészeket, akik minden egyes nap rengeteget tesznek azért, hogy egy kicsit megfűszerezzék mindannyiunk mindennapjait.

 

 

süti beállítások módosítása