Összművészeti jelleggel rendezik meg Veszprémben A Tánc Fesztiválját

Új műfajok megjelenésével, összművészeti jelleggel rendezik meg a Tánc Fesztiválját Veszprémben május utolsó hetében - közölte a fesztivál igazgatója a városban tartott hétfői sajtótájékoztatóján. 

    

Krámer György elmondta, hogy május 23. és 29. között rendezik meg a csaknem két évtizedes múltra visszatekintő kortárs táncfesztivált Veszprémben, melyre 16 társulat érkezik verseny-, illetve kísérőprogramokkal. 
    

tancf

Fotó: Keleti Éva

 

Hozzátette: a fesztiválon a táncprodukciók mellett megjelenik a performansz és látható lesz az elmúlt fél évszázad magyar grafikai művészetét bemutató tárlat is. A fesztiváligazgató beszélt arról is, hogy a táncfesztivált 18. alkalommal rendezik meg, de az idén lesz először bemutató is a programok között, a Frenák Pál Társulat Un című produkcióját láthatja elsőként a közönség, a darab az emberi és az állati lét kérdéseit boncolgatja.
   

Látványos színfoltja lesz a rendezvénynek, hogy a város két épületét "óriásnyomatokkal csomagolják be" - jegyezte meg Krámer György.
    

A fesztivál nulladik napján, május 23-án, az Artus Társulat Promenád című produkcióját láthatja a közönség, amely egy városi utazás keretében lesz látható a buszokon és a megállókban, így feszegetve a színházi tér határait - részletezte Krámer György.
    

A Budapest Táncszínház Kislányom, Anna Frank című produkcióját mutatja be május 24-én, a Tünet Együttes pedig a Sóvirág című előadást viszi színre. A Duda Éva Társulat Virtus című játéka május 25-én kerül színpadra a cirkusz és a tánc világát ötvöző előadásával. Május 26-án a Szegedi Kortárs Balett művészeit láthatja a közönség a Moderato Cantabile című produkcióban, másnap pedig a Forte Társulat Irtás című előadását mutatják be, amely a 17. században, Írországban játszódik - fejtette ki a fesztiváligazgató.
    

Frenák Pál koreográfus elmondta, hogy az általa létrehozott Un című produkció egy "emberi és állati világ közti különös lényt" mutat be és a két világ közti különbözőséget járja körül. 
    

Vándorfi László, a fesztivált szervező Pannon Várszínház igazgatója kiemelte: a progamok a Hangvilla rendezvényközpontban, a Petőfi Színházban, a Játékszínben és az Agóra kulturális központban láthatók majd, de Veszprém utcái és terei is helyt adnak majd a táncprodukcióknak.
    

A fesztivál részletes programja a www.atancfesztivalja.hu honlapon lesz megtalálható. 

 

süti beállítások módosítása