A nagy orrú lovag legendája életre kel: bemutatják a Cyrano musicalt

A kérdés örök és időtlen: vajon mi erősebb, a szerelem vagy a barátság, s mi fontosabb, a szépség avagy a szellem? Április 15-én mutatják be a RaM Colosseumban a Cyrano című romantikus musicalt.

A Szigetszentmiklósi Sziget Színház ajánlója:


Külcsín vagy belbecs? Ez az emberi lélek örök dilemmája. Lehet-e szeretni valakit, aki csúnya? Tud-e a szív győzedelmeskedni a társadalmi elvárásokkal szemben? Előnyt élvezhet-e az igaz szeretet? Olyan korszakot élünk, ahol ez a téma központi szerepet kap a mai ember életében, mert egyre erősebb bennünk a felismerés, miben is rejlik az igazi boldogság.


A XVII. századi Párizsban játszódó történet főhőse a kiváló költő, és páratlan kardforgató Cyrano de Bergerac, aki esküdt ellensége minden képmutatásnak. A férfi nemes lelkű, gyöngéd szerelmes, aki hatalmas orra miatt szerelme viszonzására sohasem számíthat. Szívszerelme, Roxán egy nála átlagosabb észbeli képességű férfit részesít előnyben, Christiant, aki azonban fiatal és jóképű, ráadásul Cyrano barátja. Cyrano Christian nevében udvarol csodálatos versekben Roxánnak, az ő kedvéért védi a fiút a háborúban. Az ifjú azonban mégis elesik, Roxán kolostorba vonul, és már túl későn jön rá az igazságra, ki is írta a leveleket valójában...

 

cyrano

 

CYRANO
romantikus musical


Szereposztás:
Cyrano de Bergerac: Pintér Tibor
Roxán: Békefi Viktória
Christian: Mohácsi Márk
Duenna: Lőrincz Andrea
Le Bret: Várfi Sándor
Guiche gróf: Dancs János
Ragueneau: Bencze Sándor
Montfleury: Mező Zoltán

 

Alkotói stáb:
Zeneszerző: Szekeres Géza
Dalszöveg: Bradányi Iván
Rendező: Pintér Tibor
Koreográfus: Patuzzi Mónika
Díszlet: Domján Gábor
Technikai vezető: Csukay Zoltán

 

 

süti beállítások módosítása