Novák Ferencet és Csukás Istvánt is vendégül látta az államfő

Kallós Zoltán Kossuth-díjas néprajzkutatót, a Corvin-lánc kitüntetettjét, Novák Ferenc Kossuth- és Erkel Ferenc-díjas koreográfust, rendezőt és Csukás István Kossuth- és József Attila-díjas költőt, írót szerdán tiszteletvacsorán látta vendégül Áder János köztársasági elnök.

 

Kallós Zoltánt 90., Novák Ferencet 85., Csukás Istvánt pedig 80. születésnapja alkalmából hívta meg a Sándor-palotába az államfő.


A tiszteletvacsorák hagyományát Áder János 2012-ben azzal a szándékkal teremtette meg, hogy felhívja a figyelmet a tiszteletre méltó értékek megteremtőire és azokra a kiemelkedő teljesítményekre, amelyek hozzájárulnak Magyarország hírnevének öregbítéséhez.

 

sandor


Ezeken az alkalmakon a köztársasági elnök körbevezeti vendégeit a Sándor-palota történelmi termein, majd együtt megtekintik az épület teraszáról a kilátást. A tiszteletvacsorákon a legnevesebb magyar éttermek és séfek alkotta négyfogásos menüsort szolgálják fel a vendégeknek.


Az államfő eddig tudósokat, sportolókat, művészeket látott vendégül, mások mellett Polgár Judit nemzetközi sakknagymestert, Hosszú Katinka ötszörös világbajnok úszót, Buzánszky Jenőt, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett labdarúgót, Kozma Imre atyát, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapítóját és Lech Walesa egykori lengyel államfőt is, de meghívást kaptak a Sándor-palotába már Európa-bajnok szakmunkások is. Legutóbb Törőcsik Marit és Makk Károlyt látta vendégül az államfő tiszteletvacsorán.

 

MTI

 

süti beállítások módosítása