Plácido Domingo ingyenes koncerten lép fel Budapesten

Plácido Domingo tenor és vendégei ingyenes koncerten lépnek fel a budapesti Szent István Bazilikánál augusztus 10-én.

 

Plácido Domingo fiatal tehetségek társaságában ad elő népszerű operaáriákat, operett- és musicalrészleteket, valamint zarzuelákat - közölte a Müpa a Színház.hu-val.

 

operalia


A rendezvényen az általa alapított Operalia énekverseny két felfedezettje, Angel Blue és Micaëla Oeste mellett Pasztircsák Polina szoprán, valamint Váradi Gyula hegedűs, a Virtuózok című klasszikus zenei tehetségkutató egyik idei díjazottja is fellép. Az esten a Magyar Állami Operaház Zenekara működik közre Eugene Kohn vezényletével.


Az augusztus 10-i fellépés a Szent István Bazilika előtti téren, rossz idő esetén a bazilika épületében lesz 20 órától. A várható nagy érdeklődésre való tekintettel az eseményt a tér körüli utcákban kivetítőkön is lehet majd követni.


Az ingyenes állókoncertre a szervezők fél nyolctól várják az érdeklődőket. Az eseménnyel kapcsolatos további információk a www.domingobudapest.hu oldalon érhetők el.


A világhírű tenor rendkívüli énekesi és színészi képességei mellett karmesterként is elismert művész, az utóbbi években a Los Angeles-i Opera főigazgatójaként kamatoztatja tapasztalatait, valamint kiemelt figyelmet fordít a fiatal tehetségek felkutatására és támogatására is.

 

 

 

süti beállítások módosítása