Szabó Erika is a Thália társulatát erősíti

Megnyitották a 2016/17-os évadot a Thália Színházban. Bereményi Géza igazgató köszöntője után Csányi Sándor művészeti vezető mutatta be a társulat új tagját.

thalia

Fotó: thalia.hu

 

A 2016/17-es színházi évad nagyszínpadi bemutatóinak sorát Francis Veber: Bérgyilkos a barátom című darabjával nyitják október 8-án. A francia bohózatszerző (Balfácán vacsorára, Magas szőke férfi felemás cipőben) mulatságos és képtelenül érzelmes darabja igazi világsiker, többször megfilmesítették, jelenleg is játsszák a londoni West Enden. A produkció rendezője Vida Péter, aki most kap először lehetőséget nagyszínpadi rendezésre. Az előadás szereplői: Nagy Viktor, Tamási Zoltán, Szabó Győző, Gubás Gabi, Bánovits Vivianne, Hajmási Dávid és Mózes András.

 

A francia bohózatot egy különleges táncos produkció követi majd, a Gellérthegyi álmok sajátos feldolgozása Schell Judit és Finta Gábor olvasatában. A Karinthy Ferenc színdarabján alapuló vizuális tánc- és színházi fantázia, két műfaj két vezető egyéniségének különleges, formabontó találkozása. A bemutató időpontja: november 5.

 

gellerthegyi

Gellérthegyi álmok (fotó: thalia.hu)

 

A jövő év első premierjére 2017. március 4-én kerül sor Alexandre Dumas-Jean Paul Sartre: Kean, a színész címmel, Kelemen József rendezésében. A romantikus vígjáték főszereplőjét, Edmund Keant hitelezők szorongatják, féltékeny férjek tennék el láb alól, régi barátján csak ő segíthet, amikor feltűnik egy szökevény menyasszony, aki színésznő akar lenni mindenáron… A szerepeket Szervét Tibor, Gubás Gabi, Molnár Piroska, Szabó Erika, Csányi Sándor, Pindroch Csaba és Bán Bálint alakítja.

 

Az évad utolsó nagyszínpadi bemutatójaként Carlo Goldoni: A főnök meg én meg a főnök címmel klasszikus vígjáték kerül színre Sebestyén Aba rendezésében. Az előadás főszereplői: Molnár Piroska és Vida Péter, a további szerepekben Szabó Erika, Bán Bálint, Tóth Eszter, Mózes András, Pindroch Csaba, Fodor Annamária és Tamási Zoltán látható, bemutató: 2017. április 29-én.

 

Szintén a Thália Színház saját produkciójaként kerül bemutatásra Venyegyikt Jerofejev: Moszkva-Petuski című regénye alapján készülő előadás. A darabot Tamási Zoltán alkalmazta először színpadra 2008-ban. Most az Arizona Stúdióban ismét az ő rendezésében lesz látható. Akik játsszák: Fodor Annamária, Tóth Eszter és Tamási Zoltán. A bemutató időpontja 2016. november 27.

 

A 2016/2017-os évad bemutatóit követő első előadásokra 2016. szeptember 20-ig jegyek elővételi kedvezménnyel kaphatók! A Vidéki Színházak Fesztiváljának előadásaira is kedvezményes bérletárakkal várják az érdeklődőket a Thália Színház jegyértékesítő pontjain.

 

 

süti beállítások módosítása