Hat premierrel készül az új évadra a salgótarjáni Zenthe Ferenc Színház

A nógrádi megyeszékhelyen átalakították a bérletstruktúrát és ősztől zenés stúdiót indítanak Pándy Piroska opera- és operetténekesnő vezetésével.

Susán Ferenc, az ötéves színház rendezője, produkciós vezetője a pénteki sajtótájékoztatón elmondta: új darab lesz Michael Frayn Még egyszer hátulról című bohózata Vándor Évával, A falu rossza című népszínmű Örkény István átdolgozásában Balázsovits Edittel és Mikó Istvánnal, Jean Cocteau Rettenetes szülők című előadása Kökényessy Ágival. Az eltört korsó című darabot a 76 fős létszámú színház fiataljai mutatják be, míg Sütő András művét, a Káin és Ábelt, valamint Madách Imre Civilizátorát a Felolvasószínházban viszik színre.

zenthe.jpg
Simon Lajos, a színházat működtető Salgótarjáni Közművelődési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója elmondta: négy felnőtt, három ifjúsági, két gyermek és három városi bérlettel indítják az új évadot, és átalakították a bérletstruktúrát is, hogy még inkább hangsúlyozzák a műfaji sokszínűséget. Újdonság lesz a kizárólag vidám darabokat tartalmazó Vertich József-bérlet, a színházi csemegéket kedvelőknek pedig a Tolnay Klári-bérlet szól. Utóbbi műsorán van többek között a Körhinta a Nemzeti Színház vagy A király beszéde a Veszprémi Petőfi Színház előadásában.

A Kedvenc színészeink sorozat vendége ebben a szezonban Kautzky Armand, Mikó István, Koltai Róbert és Vándor Éva lesz. A Kamaraszerda programjai között szerepel Nemcsák Károly Szép szerelmem, Magyarország vagy Juhász Róza Zrínyi Ilona című műsora is. A minden hónap harmadik szerdáján megrendezendő Szerdatársaság Irodalmi Kávéház vendége lesz majd Vidnyánszky Attila, a Nemzeti Színház főigazgatója, és megemlékeznek arról is, hogy 195 éve született Petőfi Sándor.

zen_2.JPGSimon Lajos

A Zenthe Ferenc Színház szeptembertől elindítja a zenés stúdiót. A stúdió vezetője, a salgótarjáni születésű Pándy Piroska Liszt Ferenc-, Prima- és Madách-díjas előadóművész, a Madách Színház társulatának tagja elmondta: az utánpótlást is megalapozhatják a tíz hónapig tartó képzéssel, hiszen a színház a 2018/19-es évadban saját zenés darabot is szeretne műsorra tűzni. Kiemelte: a stúdió nemcsak éneklésről szól; a 15 és 25 év közötti fiataloknak szóló komplex képzés része többek közt a színpadi mozgás, a tánc vagy a művészi beszéd is. Mások mellett segítenek a felkészülésben Husvét Csaba és Szabó János táncpedagógusok, továbbá Szegeczky Ágnes zongoraművész.

(Forrás: MTI)

süti beállítások módosítása