Szamárfül Fesztivál - Három nap a gyerekeké

Több mint száz program várja a gyerekeket és szüleiket a 6. Szamárfül Családi Fesztiválon a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben augusztus 18. és 20. között. 

A programok között bábszínházi előadások, illetve Palya Bea és a Kolompos együttes koncertje is szerepel. A szervezők kiemelt figyelmet fordítanak a játékos ismeretterjesztésre és a kreativitás fejlesztésére. 

Az idei fesztiválon fellép többek között Palya Bea, a Kolompos együttes, a Simply English, Bíró Eszter, valamint Bognár Szilvi és Zenekara. Esténként a Diafilmsarokban a hagyományokhoz hűen Bogárdi Aliz mond esti mesét. 

szamarful_fesztival2.jpgSzamárfül Fesztivál (forrás: Zsolnay Kulturális Negyed)

Napközben a gyerekek készíthetnek pecsétet, famedálokat, öko-gőzhajót, egyedi táskát, sőt, még 3D-hologramot is. Lesz buborékbűvölé,s és a bátrak a sportvívást imitáló játékfegyverekkel vívhatnak egymással a PTE-PEAC Vívószakosztály közreműködésével. Izgalmasnak ígérkezik a Ládavasút, ahol a gyerekek egy faládában ülve suhanhatnak le a 16 méter hosszú lejtős pályán. 

A fesztiválon számos színházi és bábszínházi darab látható, több előadást tart a Bóbita Bábszínház, de itt lesz például a szombathelyi Mesebolt Bábszínház, a budapesti Gólem Színház és a debreceni Ort-Iki Bábszínház is. A Tintaló Társulás Circus Mechanicus című rendhagyó cirkuszában fabódé várja a nagyérdeműt, aki a kulisszák mögé is bekukkanthat. Az érdeklődők néhány karmozdulattal életre kelthetik a szereplőket, és feltárul előttük a cirkusz világának előadáson túli, titkos élete. Ugyancsak kalandos a Karzat Színház Mester Tér programja. A mestertér nyolc házában egy‐egy mesterember lakik, akiknek mesterségét cégtábla jelzi. A játékosok feladata párosítani a házakon látható cégtáblákat a tér közepén álló cégérfa cégérjeivel. 

Idén a Retextil Alapítvány különleges, vetélkedővel egybekötött workshoppal készül. A résztvevők a fonalkészítés során egy játékos agytorna segítségével kóstolhatnak bele a Retextil-technológiába, és ismereteket szerezhetnek a slow design, az újrahasznosítás és a kreativitás értékeiről. 

szamarful_fesztival.jpg

A Kispék Műhely keretében az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kenyérkészítés rejtelmeibe. Az Ökováros-Ökorégió Alapítvánnyal játékosan tanulhatnak a környezetvédelemről, az ÉlményMűhely foglalkozásán pedig a művészet, a tudomány és a technológia összefüggéseit fedezhetik fel a gyerekek. 

A Szamárfül Fesztiválon nyílik meg az országban a legnagyobb játékparkot felvonultató informatikai, játéktörténeti kiállítás, ahol több mint 200 játékot próbálhatnak ki a látogatók. A JáTECHtér több mint 30 év informatikai és elektroakusztikai eszközeiből álló, egyedülálló látványosság, amely a játékokhoz kapcsolódóan a konzolok, a hangeszközök és a vizuális fejlődés területére is bepillantást ad. A JáTECHtér a Zsolnay Negyed Látogatóközpontjában várja a látogatókat augusztus 18. és 20. között, majd az ezt követő öt hétvégén. 

A Szamárfül Fesztivál után sem fognak unatkozni a gyerekek, ugyanis újabb fejlesztéseket valósít meg a ZsÖK a Zsolnay Negyed játszóterein, amit a fesztiválon élvezhetnek először a fiatalok.

A Bóbita Bábszínház közelében, az óriáscsúszda mellet kap helyet két új hinta, amelyekből az egyik biztonságos üléssel a kisebbeknek való, a másik pedig egy klasszikus gyermekhinta. A játszóterek árnyékolását is fejlesztik; napvitorlákat helyeznek ki a Bóbita Bábszínház előtti és az m21 Galéria feletti játszóterekre, valamint négy párakaput is felállítottak a Zsolnay Negyed területén. 

Részletes program a fesztivál honlapján található.

(Forrás: Zsolnay Kulturális Negyed)

süti beállítások módosítása