Szilveszter a színházakban

Vígjátékokkal, zenés előadásokkal, különleges szilveszteri produkciókkal várják a fővárosi színházak az év utolsó napján a közönséget.

A Vígszínházban vasárnap délután és este is játsszák Dés László és Geszti Péter dalaival A Pál utcai fiúk című darabot, míg a Pesti Színházban - szintén két alkalommal - a Woody Allen filmforgatókönyve alapján készült Szentivánéji szexkomédia látható.

pal_gordon.JPGA Pál utcai fiúk (fotó: Gordon Eszter)

A Madách Színházban délután a Páratlan páros, este pedig a Páratlan páros 2. szerepel a műsoron. Ray Cooney darabjának egyedülálló sikersorozata több mint 30 évvel ezelőtt, 1985 szilveszterén indult, a Páratlan páros 2. bemutatója pedig 2002-ben volt.

A Belvárosi Színházban az Orlai Produkció Bocs, félrement! című produkcióját játsszák este két alkalommal. A komédia egy nagy lebukás szimfóniája, e-mailekben, telefonokon és csevegő-programokon előadva.

A Centrál Színházban szintén két alkalommal látható vasárnap a My Fair Lady, G. B. Shaw fanyar-szellemes példázata a férfi és a nő örök párviadaláról Lerner és Loewe dalaival. A szegény virágáruslány történetét feldolgozó musicalt Tompos Kátya és Alföldi Róbert főszereplésével játsszák.

my_fair_kallos_bea_mti.jpg                Alföldi Róbert és Tompos Kátya a My Fair Lady előadásában (fotó: Kallos Bea / MTI)

A Thália Színházban délután és este Georges Feydeau Rövid a póráz című darabját tűzik műsorra. A József Attila Színház az Évfordító sztárparádé című szilveszteri műsorral várja a közönséget vasárnap délután és este. Az est házi gazdái Vándor Éva és Nemcsák Károly.

A Katona József Színházban szilveszterkor délután és este a Pintér Béla által írt és színpadra állított Ascher Tamás Háromszéken című darabot, míg a Kamrában este a Gothár Péter rendezte Minden kombi cirkó, de nem minden cirkó bojler című előadást láthatják a nézők.

A Radnóti Színház vasárnap este az Anders Thomas Jensen filmforgatókönyve alapján készült Ádám almáit játssza. A szerző a Bibliából ismert Jób könyvéből indult ki, annak témáit járta körül. A skandináv stílusú fekete-komédia a jó és a rossz párharcának példázata, tele abszurd helyzetekkel.

adam_03.jpgLászló Zsolt és Pál András az Ádám almái előadásában (fotó: Mészáros Csaba)

A Szkéné Színházban Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című darabját adják szilveszterkor két alkalommal, Katona László, Mucsi Zoltán és Scherer Péter szereplésével.

Az év utolsó napján a Játékszín a 39 lépcsőfok című krimi-vígjátékot mutatja be, amelyet John Buchan regénye és Alfred Hitchcock filmje alapján Patrick Barlow írt. A Játékszín előadásának érdekessége, hogy az eredeti történetet négy szereplő játssza el.

A Magyar Színházban vasárnap délután a Sugar - Van aki forrón szereti című darabbal várják a közönséget, míg az Átrium Film-Színházban Az Őrült Nők Ketrece című musical szerepel a műsoron.

Az Újszínházban az év utolsó napján délelőtt a Pöttöm Panna, majd délután és este a Ricse, Ricse, Beatrice című produkció látható. A musical középpontjában Nagy Feró és a Beatrice zenekar története áll. A Karinthy Színházban A bolond lány című vígjátékkal búcsúztatják az óévet; a darabot vasárnap két alkalommal is műsorra tűzik.

bolond_lany.jpg                           Szabó P. Szilveszter és Földes Eszter A bolond lányban (Forrás: Karinthy Színház)

Az Örkény István Színházban a Csoda és Kósza című gyerekelőadás látható délelőtt, este pedig az Anyám tyúkja (1.) című produkciót játsszák. A műsorban mintegy 100 ismert magyar vers hangzik el.

A Hatszín Teátrumban december 31-én délután a Francia rúdugrás című előadás, este operett show várja a közönséget. Délelőtt Az úgy volt... címmel mesejáték látható.

A Budapest Bábszínházban a gyerekeket délelőtt Szalóki Ági szereplésével a Gingalló című zenés produkcióval várják. A RaM Colosseumban délután az ExperiDance produkciója látható Cinderella - Szilveszteri Menyegző címmel: Hamupipőke története tánc- és mesemusicalként kel életre.

A Fővárosi Nagycirkusz Csodagömb - Cirkuszi Nagykarácsony című előadására vasárnap délelőtt és este várják a közönséget. A műsorban „varázsbuborékok repítenek el a csodák birodalmába”, zsonglőrök, akrobaták, bűvészek szerepelnek, illuzionista és indiai elefánt is látható.

csodagomb_urban_adam.jpgCsodagömb (fotó: Urbán Ádám)

A Müpa Sátorban a Recirquel Újcirkusz Társulat Cirkusz az Éjszakában című produkciója látható. A Müpa legszebb hagyományai közé tartozik Haydn zenéjével kezdeni az újévet. Január 1-jén délután Fischer Ádám karmester matinékoncerten mutatja be A teremtés című oratórium fiatalabbakhoz szóló változatát, este pedig teljességében hallható a mű a milánói Scala Akadémiai Zenekara, a Magyar Rádió Énekkara és neves szólisták közreműködésével.

Szilveszterkor a Magyar Állami Operaház A diótörő című mesebalettet tűzi műsorra: az előadás vasárnap délután és este is látható az Erkel Színházban. A január 1-jei újévi koncerten Kesselyák Gergely vezényletével többek között Beethoven IX. szimfóniájával köszönti a társulat 2018-at.

A Budapesti Operettszínházban vasárnap délután és este is a Mindhalálig Musical című előadás látható, január elsején pedig hagyományaikhoz híven operett gálával nyitják az újévet. A műsorban népszerű operettek legszebb dalai hallhatók a társulat művészeinek előadásában.

A dupla előadások mellett egyes színházakban vacsorával, az előadás után zenés mulatsággal, néhol pezsgővel, üdítővel, süteménnyel várják azokat, akik színházban töltik a szilveszter estét.

(Forrás: MTI)

Kapcsolódó cikkek

Így készült A Pál utcai fiúk a Vígben
Grecsó Krisztián élete első katarzisát A Pál utcai fiúk olvasása közben élte át
Egy 21. századi lebukás a Belvárosi Színházban (Bocs, félrement!)
Így készül a My Fair Lady - Tompos Kátya és Alföldi Róbert a Centrál Színházban
Íme, a színház! – Kritikák az Ascher Tamás Háromszéken előadásáról
A nap fotója – Ascher Tamás Háromszéken
„A mikroszkopikus konfliktusainkba döglünk bele” (Minden kombi cirkó...)
A nap fotója – Kombikról, cirkókról és bojlerekről
„Hideg vízből a forróba” – Kritikák az Ádám almáiról
A nap fotója – Ádám almái
Nagy dzsemborival készül a Müpa az ünnepekre

süti beállítások módosítása