Négy premierrel érkezik az Orlai Produkciós Iroda a nyáron

A Belvárosi Színházban, Szentendrén és a Kultkikötőben bemutatott előadások a drámától a komédiáig széles spektrumot ölelnek át.

A nyáron Szentendrén és a Kultkikötőben bemutatott előadások ősztől a Belvárosi Színházban, a Jurányi Inkubátorházban és a Hatszín Teátrumban látogathatók.

Magyarországon június 21-én látható először, Jez Butterworth fekete humorú darabja, a MOJO a Belvárosi Színházban Szabó Kimmel Tamás, Nagy Dániel Viktor, Schruff Milán, Csőre Gábor, Lestyán Attila / Ötvös András és Hunyadi Máté szereplésével, Göttinger Pál rendezésében. Jez Butterworth darabja 1995-ben debütált a londoni Royal Court színházban, a kritikusok és a közönség hatalmas felbolydulással és rajongással fogadta az ezzel a darabjával debütáló szerzőt. A lapok az ádázul vicces, elképesztően bizarr történetmesélést magasztalták, és megörökítették, ahogy a premieren a közönség minden egyes tagja érezte, hogy itt valami különleges született. 

orlai_nagy_daniel_viktor_es_schruff_milan_mojo_foto-penzes_kristof.jpgSchruff Milán és Nagy Dániel Viktor a Mojo próbáján (fotó: Pénzes Kristóf)

Július 6-án Lucas Hnath keserédes és friss darabja, a Nóra II. rész tavaly hatalmas kritikai és közönségsikert aratott hazájában, a Broadway valóságos szenzációja volt. Azóta huszonnyolc országban vették meg a jogait, és elsők között Magyarországon lesz a bemutatója. Humorral és nagy emberismerettel tárja elénk a színháztörténet egyik legzajosabb ajtócsapásának utóhatásait, amelynél már csak utalásokban fedezhető fel Ibsen korszakalkotó alapműve.  Szereplők: Kováts Adél, Csankó Zoltán, Bodnár Erika, László Lili ; Rendező: Galgóczy Judit. A Belvárosi Színház premierére augusztus 31-én kerül sor.

Július 19-én a Kultkikötőben látható először Tompos Kátya és Adorjáni Bálint játéka, Leonyid Zorin történelmi korszakokon és életszakaszokon átívelő klasszikusában, a Varsói melódiában. Az 1968-ban bemutatott előadásban Törőcsik Mari és Sztankay István játszották a főszerepeket. A 2018-as előadást Kocsis Gergely rendezi. A Hatszín Teátrum premierére szeptember 14-én és 15-én kerül sor. 

orlai_mi_es_ok_foto-takacs_attila.jpgMi és Ők (fotó: Takács Attila)

Július 21-én egy megrázó történetet láthatnak a nézők a Szentendrei Teátrumban László Lili és Vilmányi Benett előadásában. Carly Wijs 2014-es drámája, a 2000-es évek egyik legmegrázóbb eseményét, a beszlámi túszdrámát mutatja be két gyermek szemén keresztül, azt, hogy ők miként élték meg a látottakat, tapasztaltakat. Az előadás Fehér Balázs Benő rendezésében ölt testet. A Jurányi Inkubátorház premierére szeptember 26-án kerül sor.

(Forrás: Orlai Produkciós Iroda)

Kapcsolódó cikkek

Nagy Dániel Viktor: „Eltűnt belőlem a pályakezdők zaklatottsága” (Mojo)

süti beállítások módosítása