Pesti Broadway Fesztivál - a teljes program!

magyar operettek és kortárs Magyar musicalek a hungarikum jegyében

2011. szeptember 19. hétfő, 09:33

2011-ben sem marad el évadnyitó Pesti Broadway Fesztivál! Szeptember 23-án és 24-én ismét megtelik a Nagymező utca, hogy a közönség a legjobb magyar operettek és musicalek részleteit hallgathassa, sok meglepetés mellett, a Budapesti Operettszínház sztárjaitól!

Már megkezdődött a 2011/2012-es Sztárszerzők éve, ami a Miss Saigon premierjével indult. De egy héttel a premier után sor kerül immár sok éve szokásos szabadtéri Pesti Broadway Fesztiválunkra, melyet ezúttal a klasszikus magyar operettek és kortárs magyar musicalek fémjeleznek elsősorban.

2011. szeptember 23-án fél ötkor a Magyar sztárszerzők maratonjával indul a program. Ábrahám Pál, Fényes Szabolcs, Huszka Jenő, Jávori Ferenc, Kálmán Imre, Kocsák Tibor, Lehár Ferenc, Lévay Szilveszter, Szakcsi Lakatos Béla, Szirmai Albert, Szörényi Levente, Zerkovitz Béla operettjeiből és musicaljeiből csendülnek fel részletek Bálint Ádám, Boncsér Gergely, Bordás Barbara, Bódi Barbara, Csengeri Ottília, Dézsy Szabó Gábor, Dolhai Attila, Faragó András, Feke Pál, Füredi Nikolett, Geszthy Veronika, Kalocsai Zsuzsa, Kerényi Miklós Máté, Kékkovács Mara, Lehoczky Zsuzsa, Lukács Anita, Nádasi Veronika, Németh Attila, Oszvald Marika, Pálfalvy Attila, Peller Anna, Peller Károly, Petridisz Hrisztosz, Sánta László, Siménfalvy Ágota, Szabó Dávid, Szendy Szilvi, Szerényi László, Vadász Zsolt, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi és Vörös Edit előadásában.

broadway02

Közben 17:30-kor kerül sor az ünnepélyes megnyitóra. A Sztárszerzők évét és a 2011-es Pesti Broadway Fesztivált megnyitja: Csomós Miklós főpolgármester-helyettes, Hassay Zsófia, Terézváros polgármestere és Kerényi Miklós Gábor - KERO®, a Budapesti Operettszínház főigazgatója.

Az említett zenés blokk egészen este 7-ig tart, amikor Péntek Esti Láz címmel Slágerparádéra kerül sor. Világsikerek, filmzenék, operett- és musicalrészletek - másként. A legismertebb dalok, úgy, ahogy még soha senki nem hallotta! Rendkívüli, csak itt és ekkor látható produkciók! Akik igazi bulihangulatot varázsolnak a színpadra: Bereczki Zoltán, Bordás Barbara, Csonka András, Dolhai Attila, Feke Pál, Füredi Nikolett, Geszthy Veronika, Kerényi Miklós Máté, Kocsis Dénes, Lukács Anita, Nádasi Veronika, Pálfalvy Attila, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Szabó Dávid, Szendy Szilvi, Szerényi László, Szinetár Dóra, Szulák Andrea, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi és Vörös Edit.

broadway01

Szeptember 24-én, szombaton elsősorban a gyerekeknek szeretnének kedvezni az első produkcióval, fél kettőtől, bár a Musicalmeséket 3-99 éves korig ajánlják... Részletek hangzanak fel a Budapesti Operettszínház egyik legnépszerűbb előadásából, a legkedveltebb musical- és rajzfilmslágerekkel, például az Óz, a nagy varázslóból, az Oroszlánkirályból, a Bűbájból, A muzsika hangjából, A kis hableányból, a Herkulesből és a Madagaszkárból. Fellépnek: Janza Kata, Kékkovács Mara, Szabó Dávid, Vágó Bernadett. Délután kettőtől a Pesti Broadway Stúdió volt és jelenlegi növendékeié a szabadtéri színpad, őket a Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny díjazottjainak műsora követi. Ebben fellép Baranyai Annamária, Fejes Szandra, Kerényi Miklós Máté, Sándor Péter és Zádori Szilárd.

Fél négykor Lemezbemutató-maraton veszi kezdetét. A Budapesti Operettszínház művészeinek új és hamarosan megjelenő albumairól hallhatnak részleteket az érdeklődők. Siménfalvy Ágota és zenekara nyitja a sort az Ébred valami a szívemben című CD részleteivel. Őket Peller Károly követi, ezúttal Kettecskén Bódi Barbarával, Bordás Barbarával, Geszthy Veronikával, Kalocsai Zsuzsával, Kékkovács Marával, Lukács Anitával, Peller Annával és Szendy Szilvivel. Majd Náray Erika és zenekara zárja a műsort Női dolgokkal - ez a címe annak az albumnak, amit nemsokára megjelentet.

broadway03

17:30-tól a Sztárszerzők éve bemutatóinak legnépszerűbb dallamai hangoznak fel. A Miss Saigon, a Cigányszerelem, a Marica grófnő, a Veled, Uram! és az Ördögölő Józsiás című előadásokból énekel: Bordás Barbara, Boncsér Gergely, Dolhai Attila, Faragó András, Fekete-Kovács Veronika, Fischl Mónika, György-Rózsa Sándor, Janza Kata, Kalocsai Zsuzsa, Kádár Szabolcs, Kerényi Miklós Máté, Kékkovács Mara, Lehoczky Zsuzsa, Peller Károly, Szabó P. Szilveszter, Szendy Szilvi, Vadász Dániel, Vágó Bernadett és Vágó Zsuzsi. Egy órával később egy igazi különlegességre kerül sor. Dolhai Attila ad műsort Veronából Gipsylandbe címmel, hatalmas zenei meglepetésekkel. A musicalsztárt a Gipsyland zenekar kíséri.

A 2011-es Pesti Broadway Fesztivált Táncdalfesztivál zárja. A hetvenes-nyolcvanas-kilencvenes évek magyar slágereit a Budapesti Operettszínház sztárjai és fiatal tehetségei adják elő: Bálint Ádám, Bordás Barbara, Brasch Bence, Dolhai Attila, Homonnay Zsolt, Janza Kata, Kerényi Miklós Máté, Lukács Anita, Peller Anna, Siménfalvy Ágota, Szabó Dávid, Szabó P. Szilveszter, Szerényi László, Vágó Bernadett, Vágó Zsuzsi.

 

Az idei rendezvény érdekessége még, hogy a Nagymező utcában mindkét napon a Pesti Broadway Hungarikum Gasztrofesztiválra is sor kerül.

Az esemény műsorvezetője Peller Anna és Csonka András.

Forrás, fotók: Budapesti Operettszínház

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.