Kik veszik át Huszár Zsolt szerepeit?

2011. október 10. hétfő, 07:31

Az Új Színház közzétette, kik veszik át a balesetben elhunyt Huszár Zsolt szerepeit és arról is beszámolt, hol tartanak az évadkezdésben.

Az ÚJ Színház közleménye:

Drága kollegánk és barátunk Huszár Zsolt szerepeiben októbertől a Szonya című előadásban Vass Györgyöt láthatjuk,

az Édentől keletre Calebjeként Schruff Milánt

A Grönholm-módszerben Baksa Imrét és Fenyő Ivánt kettős szereposztásban,

a Virágos kertben Sztárek Andreát,

a Bethlen-ben Szegezdi Róbertet,

a Keleti PU. című előadásunkat pedig levettük a műsorról.

donolvaso2

Már elkezdődtek a Don Carlos próbái

Október 3-án elkezdődtek Friedrich Schiller Don Carlos című drámájának próbái az Új Színházban.
 Don Carlos, a szabadság és az önkényuralom elleni lázadás szimbólumává vált, mióta Schiller monumentális drámai költeménye 1787-ben nyomtatásban megjelent.

"Schiller remekművének központi figurája azonban nem a címszereplő, a boldogtalanul szerelmes spanyol infáns, akitől apja elrabolta a menyasszonyát, sokkal inkább Posa márki, az önfeláldozó, szolgálatkész jóbarát, az elvakult idealista, aki semmiféle cselszövéstől nem riad vissza, hogy helyreállítsa az emberiség elvesztett méltóságát és kivívja a gondolat szabadságát, de még inkább az öregedő Fülöp király, aki hatalmától megmerevedve és kétségeitől tébolyultan, magányosan ül trónján, féltékenyen óvja koronáját és feleségét még saját fiától is. Az ő kezeik között Don Carlos, a lánglelkű, romantikus ifjú csak áldozat lehet" - ajánlják a készülő darabot az alkotók.

Az előadást Bagó Bertalan rendezi. A főbb szerepekben Gáspár Sándort, Cserhalmi Györgyöt, Földes Esztert, Pokorny Liát és Nagy Pétert láthatjuk.

Közönségtalálkozót és kulisszajárást tartanak az Erdőben

Október 9-én az Új Színház az Erdő című előadásuk után közönségtalálkozót tart, melyre nagy szeretettel várnak minden kedves érdeklődőt. Többek között találkozhatnak Takács Katival és Gáspár Sándorral, akik a nyíregyházi Vidor fesztiválon a legjobb női és férfi főszereplőnek járó díjat kapták meg az előadásban nyújtott alakításukért.

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.