Cirkopolis - Kanadai cirkusz-színház a Müpában

2013. január 1. kedd, 08:00

Januárban három alkalommal látható a kanadai Cirque Éloize "újcirkusz"-társulat Cirkopolis című produkciója a Művészetek Palotájában.

 

A vendégjátékról:

Január 8-án, 9-én és 10-én új táncos műfajjal köszönti a Művészetek Palotája az új évet. Kihasználva a Fesztivál Színház különleges színpadgépészeti adottságait az éppen húsz éves kanadai Cirque Éloize vendégjátékát fogadja január első hétvégéjén.

Mitől cirkusz és mitől új ez fajta színpadi produkció? Cirkusz, mert a manézs számos ismert eleme megjelenik a színpadon, s mert az előadás főszereplői kiváló cirkuszi artisták. S hogy mennyiben új? Mindenekelőtt mert az artistaprodukciók egy izgalmas, komplex előadás keretében valósulnak meg, telve érzelmekkel, teatralitással, drámai erővel. Az artistáknak kortárs táncos és színészi képzettséggel is kell rendelkezniük ahhoz, hogy ezeket a gondosan megkomponált dramatizált trükköket létre tudják hozni. A történetek természetesen nélkülözik az állatok jelenlétét, az Új Cirkusz elemei között sosem szerepelnek állatok.

Komplex audiovizuális élményekbe ágyazva lebeg majd tizenkét artista - Maude Arseneault, Angelica Bongiovonni, Dominique Bouchard, Mikaël Bruyère-L’Abbé, Ashley Carr, Samuel Charlton, Myriam Deraîche, Lauren Herley, Reuben Hosler, Ugo Laffolay, Yann Leblanc, Frédéric Lemieux-Cormier -  a Fesztivál Színházban, álom és valóság között invitálva a nézők minden korosztályát egy új világ felfedezésére, Jeannot Painchaud művészeti igazgató és Dave St-Pierre koreográfus rendezésében.

Hogy készült az előadás? - az alkotók válaszoltak:

A Journal de Montréal így írt a produkcióról:

"A kanadai Cirque Éloize újcirkusz-társulat varázslattal teli előadásai 1993 óta járják be az egész világot. A cirkuszművészet, a zene és a tánc egybeforrva, lélegzetelállító produkcióban kel életre a színpadon. A tizenkét artista álom és valóság között lebegve egy új világ felfedezésére invitálja a nézők minden korosztályát. Felejthetetlen élmény!"

A Cirkopolisról képekben:

cirque-eloize-cirkopolis

1.

cirkopolis2

2.

CIRKOPOLIS3

3.

cirkopolis_2

4.

cirkusz

5

cirque-eloize-cirkopolis

6.

cirkusz2

7.

cirkusz4

8.

cirkusz3

9.

cirkusz6

10.

cikr

11.

CIRKOPOLIS4

12.

CIRKOPOLIS

13.

cirkopolis_9

14.

cirkk

15.

CIRKOPLIS_0

16.


Forrás: MÜPA, www.siol.net

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.