A dzsungel könyve 1000!

2013. március 26. kedd, 17:04
Ezredszer játsszák a hazai zenés színházi irodalom egyik legsikeresebb darabját, A dzsungel könyvét április 19-én a Pesti Színházban.

dzsungel2

Színháztörténeti rekord születik, ugyanis Békés Pál, Dés László és Geszti Péter A dzsungel könyve című darabja az első olyan, magyar szerzők által írt zenés játék, amely a hazai színjátszás történetében megéri az ezredik előadást - olvasható a szervezők MTI-hez eljuttatott közleményében.
Békés Pál szövegkönyve alapján Dés László zeneszerző és Geszti Péter szövegíró 17 évvel ezelőtt alkotta meg a zenés darabot, amelyet Hegedűs D. Géza ötletgazdaként és rendezőként vitt színre a Vígszínház társulatával.

"A dzsungel könyve nagyon hálás anyag, egyrészt a történet komplexitása és mélysége miatt, másrészt mert minden egyes állathoz más-más zene passzol" - idézi a közlemény Dés László korábbi nyilatkozatát. Mint írják, Geszti Péter szerint "A dzsungel könyve a benne rejlő 'duplacsavar' miatt igazán izgalmas, hisz' a darabban emberek játszanak olyan állatokat, amelyek tipikus emberi tulajdonságokat jelenítenek meg".

dzsungel3

A 17 éves siker egyedülálló a magyar zenés művek történetében. A több mint másfél évtized alatt számos színész játszott a darabban: Kútvölgyi Erzsébettől, Gryllus Dorkán és Reviczky Gáboron át Oroszlán Szonjáig hosszú a sor.
Az 1000. előadás pedig nem csupán a jubileum miatt lesz emlékezetes, hanem azért is, mert egy új Maugli-dal is debütál ezen a napon - áll a közleményben.

Fotók: Szkárossy Zsuzsa, Forrás: Színház.hu, MTI

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.