63,4 millió forintos támogatást biztosít az EMMI a Játékszínnek

2013. szeptember 2. hétfő, 13:01
Németh Kristóf, a Játékszín igazgatója örömmel jelentette be a színház évadnyitó társulati ülésén, hogy tárgyalásai az EMMI kulturális államtitkárságának vezetőivel sikeresen zárultak.

A Játékszín közleménye:


A Játékszín Nonprofit Kft. 2011 végéig állami tulajdonú társaságként, a kultúráért felelős tárca fenntartásában, annak támogatásával működött. 2011 nyarán elindult a társaság végelszámolása. A Játékszín Nonprofit Kft. ezt követően magánszínházként folytatta működését. Az épületet a Kft. továbbra is a Terézvárosi Önkormányzattól bérli, az eredeti szerződés szerint.

Az elmúlt közel egy esztendőben a Játékszín sikeresen megújult. Elismerve ezt és tekintettel a teátrum által megvalósított szakmai programra (a repertoár nagy részének megmentése, önálló felnőtt és gyerekbemutatók, karitatív akciók, sikeres bel- és külföldi vendégjátékok), a nézőszámra (2012 novembere óta 122 előadás, közel 40.000 nézővel), a közel 100 munkahely megtartására és megteremtésére illetve a további beruházásokra (új pódiumszínpad átadása, karbantartás, korszerűsítés az épületben), a Játékszín zökkenőmentes működése érdekében, a kormány ebben az évben 63,4 millió forintos támogatást biztosít a színház részére. 

 

jatekszin
A Játékszín társulata és munkatársai a 2013/14-es évadban is minőségi, értékes, szórakoztató színházi programmal fogadják nézőiket, négy új bemutatóval és két átvett előadással. Az Acélmagnóliák, A hölgy fecseg és nyomoz, a Jutalomjáték, Az utolsó hősszerelmes mellett műsoron marad Vámos Miklós Kész regény című est-sorozata, a Süsü, a sárkány kalandjai, a Talamba Ütőegyüttes gyerekműsorai,  beköltözik a Beugró és a Nemzeti Színháztól átvett Bányavirág is. Új bemutató lesz Gálvölgyi János rendezésében a Hatan pizsamában, majd Korcsmáros György rendezésében a Nyolc nő, Szirtes Tamás És már senki sem címmel, a A tíz kicsi néger című  klasszikus krimit állítja színpadra és évad végére marad még egy meglepetés is. A Játékszínhez ettől az évadtól csatlakozik Andai Györgyi, Pásztor Erzsi, Vándor Éva, Oroszlán Szonja, Pikali Gerda, Benedek Miklós, Józsa Imre, Szirtes Balázs, Csizmadia Gergely és Tóth Máté is. 


„Ezekben a percekben zajlik az első bemutató olvasópróbája. Marc Camoletti sikerdarabjának bemutatója október 18-án lesz. Színházunk évadnyitó kedvezményekkel várja nézőit”- mondta Bank Tamás a Játékszín produkciós igazgatója.

„Túl vagyunk a nehezén, most jön a neheze. Egy sikeres és megerőltető év után, szeptember 14-én Művészbejáró néven átadunk egy új pódiumszínpadot, ahol beindítjuk a „Játékszín by night” programsorozatot, így egy barátságos színházi klubban és megújult, szép környezetben várjuk régi és új nézőinket a teljesen akadálymentesített épületben” – mondta Németh Kristóf a Játékszín igazgatója.

 

 

 

 

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.