"Ez volt az utolsó csepp a pohárban" - Csapó Virág a kaposvári helyzetről

2013. október 4. péntek, 14:28
Csapó Virág, a Kaposvári Egyetem Művészeti Karának oktatója az ATV műsorában számolt be a harmadikos színészosztály csütörtöki akciójáról, melynek során mindannyian levetkőztek. A színésznő elmondta: a mozgás és színészmesterség órákon lehetetlen zárt öltözékben dolgozni, ahogy azt az egyetem rektora elvárná.

dress-code

 

Csapó Virág riporteri kérdésre elmondta, egyelőre nem kaptak visszajelzést akciójukra a vezetés részéről, sőt, a színésznő arról számolt be, még soha életében nem találkozott a rektorral, pedig már 3 éve tanít a kaposvári egyetemen. Az oktató állítása szerint Szávai Ferenc még soha egy vizsgán vagy egy órán nem jelent meg a Művészeti Karon, így nem tudhatja, hogyan öltözködnek a diákok.

 

virag
A képre kattintva elérheti a videót. 

 

Csapó Virág arról is beszélt, hogy a rektori rendeletnek semmi előzménye nem volt, mindössze annyi történt, hogy az évadnyitón az egyik elsős hallgató gombpapucsban jelent meg, őt a hátsó sorba küldték, így nem foghatott kezet a dékánnal.

"Szerintem ez csak az utolsó csepp volt a pohárban, ami a gyerekeknél kicsordult, ugyanis őket erre az egyetemre még Mohácsi János, Réthly Attila, Csáki Judit és Jászay Tamás vette fel, őket azonban mind kirúgták innen. A technikai, anyagi feltételek pedig nullával egyenlőek" - mondta Csapó Virág.

Az oktató hangsúlyozta: a Művészeti Karon a színészmesterség és a mozgás órákon kényelmes ruhában, akár mezítláb és tréningruhában vesznek részt a hallgatók, a dress code-ot nem tudják betartani, hiszen a zárt öltözet lehetetlenné teszi a munkát.

 

Az ügy kapcsán Szávai Ferenc rektor a KaposPontnak nyilatkozott. Azt mondta: óriási félreértés történt az ügyben, az egyetem vezetését jobbító szándék vezette.

 

A Rektor a következő utasítást tette közzé szerdán:

 

teljes

 

Forrás: ATV, Színház.hu

 

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.