Elmaradó előadások, leállított próba - A Bárka helyzetéről

2014. február 3. hétfő, 17:44
A Bárka Színház február végéig nem játszik bizonyos előadásokat. Új produkciójának próbáit pedig leállította.
"A jövő évadot már a Nemzeti Közszolgálati Egyetem részeként kezdheti a Bárka" - számolt be Seress Zoltán igazgató múlt év márciusában. Akkor, a 2013-as költségvetésről elmondta: a KIM-mel 120 millió forintos éves támogatásban egyeztek meg, az állami támogatás pedig 108 millió forintot tesz ki. "A 2014-es évre még egy kis korrekcióra lesz szükség" - tette hozzá. A Színház.hu információi szerint azonban 'korrekcióra' egyelőre nem került sor, így bizonytalanná vált, hogy a teátrum tudja-e finanszírozni az évad második felét.
 
barka
 
A Bárka Színház közleménye:
 
A Bárka Színház bizonytalan jogi és gazdasági helyzetére való tekintettel a következő előadásait 2014. február 22-ig nem játssza: Európa-Ázsia, Anna Karenina, Vasárnap 16:48, Álarcosbál.

Továbbra is a műsorán tartja: Nehéz, De Sade pennája, Iskola a határon, Mulatság, Tengeren, A harmadik hullám, East Balkán, Dogville, A teljes tizedik évad.

A megvásárolt jegyeket 2014. február 11-étől váltjuk vissza a Bárka Kikötő jegyirodájában vagy a Bárka Színház jegypénztárában.
      
Ugyanezen okok miatt a Rovarok című előadás elkezdődött próbafolyamatát is felfüggeszti.

Seress Zoltán
ügyvezető
Budapest, 2014. február 3.

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.