Elisabeth - Zenébe és fénybe borul Baja főtere

2014. június 16. hétfő, 09:08

Lévay Szilveszter és Michael Kunze Elisabeth című musicalje idén nyáron Baja főterén kel életre, az először itt alkalmazott vizuális technika, a fényfestészet segítségével.

elisabeth w logo

 

Vizuális szenzáció Baján:

 

Ausztria, Japán, Svédország, Hollandia, Német-, Olasz- és Finnország, Szeged és Budapest után most Baja főterén alkalmazzák a különleges vizuális technikát.

 

 Az 1100 m2-es szabadtéri színpad ugyanis kiegészül egy 2000m2-es vetítési felülettel, ahol az előadás történetével összhangban folyamatos filmvetítés zajlik, melyhez hasonló technikát eddig sehol sem láthatott a közönség.

 

A vetítések képi világát és összhangját Somfai Péter, a produkció világítástervezője álmodta meg. A filmeket a Pixamedia készíti, a vetítés technikai hátterét az Operettszínház és a Visual Power biztosítja.

 

Az előadás azért is különleges lesz, mivel Dolhai Attilát Baján láthatják utoljára a nézők musical szerepben. A színész a héten nyilatkozott arról, hogy miért döntött így. A Színház.hu interjúját ITT olvashatják.

 

altalanos2

 

A fényfestészeti alkotás egy különleges látványosság, melynél a Szentháromság tér épületei egy pillanat alatt alakulnak át különböző helyszínekké.

 

Ezzel a világon egyedülálló vizuális technikával, tér- és fényfestéssel kel életre majd Bad Ischl, a schönbrunni palota, Sissi lakosztálya, Bécs, Budapest, Mayerling, Korfu, vagy akár a süllyedő világ fedélzete, emblematikus helyszínei és hangulata.


Sissi császárnő történetéhez a Grammy-díjas Lévay Szilveszter zenéje is hozzájárul, a produkciót Baján is - csakúgy mint Budapesten - Kerényi Miklós Gábor - KERO®, a Budapesti Operettszínház direktora állítja színpadra, több száz statisztával. A magyarországi premier is KERO® nevéhez fűződik: az Elisabeth első hazai előadása 1996. augusztus 17-én volt a Szegedi Szabadtéri Játékokon.

 

EDV 3980

 

Elisabeth 18 éve a színpadon:

 

A musical olyan valakiről mesél, aki nagyon közel áll hozzánk. Elisabeth az újkori Európa történetének mindmáig az egyik legismertebb asszonya, aki már életében jelképpé vált.

 

A darab leszámol a könnyes lányregények Sissi-képével, a boldog Ferenc József-i békeidők nosztalgiájával, miközben föltárul előttünk az Erzsébet-titok legmélye: a végtelen szabadságvágy, az ember szabadságának lenyűgöző mítosza.


Augusztus 21, 22, 23-án Baján színpadra lép többek között Janza Kata, Vágó Bernadett, Dolhai Attila, Mészáros Árpád Zsolt, Kerényi Miklós Máté, Szomor György, Bálint Ádám, Kállay Bori, Kocsis Dénes és Gömöri András Máté.

 

Forrás: Elisabethmusical.hu, Színház.hu

Fotó: Budapesti Operettszínház

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.