Eric Idle a Madách Színházba látogat

2015. április 1. szerda, 14:24

Június 1-jén Eric Idle és John DuPrez, a Spamalot című musical szerzői a Madách Színházban vendégeskednek, és megnézik a teátrum 162. Spamalot előadását.

Szirtes Tamás, a darab rendezője és a Madách Színház igazgatója a bemutató óta vár arra, hogy a színházban köszönthesse Eric Idle-t. A szerzőpáros másik tagja, John DuPrez már a premieren is részt vett.

 

eric idle

 

 

A legendás Monty Python alapítója, Eric Idle tiszteletére különleges Spamalot előadással készülnek a Madáchban, amelyben természetesen fellép a darab minden szereplője. Emellett számtalan meglepetést láthatnak majd a nézők. Április 10-től lehet jegyet vásárolni az egyetlen júniusi Spamalotra.

 

spamalot1

 

A Spamalot című musical a Monty Python Gyalog Galopp című világsikerű filmje alapján készült, a Madách Színház előadása pedig a Monty Python egyéb filmjeiből is merít.

 

A darab Arthur Király és a Kerekasztal lovagjai abszurd kalandjait meséli el, akik Istentől azt a feladatot kapták, hogy keressék meg a Szent Grált. Útjuk során találkoznak a Fekete Lovaggal, Timmel, a skót varázslóval, a Lovagokkal, akik azt mondják: "Ni!", és a Gyilkos nyúllal...

 

 

A nagysikerű musical ősbemutatója 2005. márciusában a New York-i Shubert Színházban volt, Londonban 2006. októberében mutatták be a West Enden, a Palace Theatre-ben. A Spamalot 14 Tony-díj jelölést és 3 elnyert Tony-díjat kapott.

 

A Madách Színház hagyományaihoz híven önálló rendezésben, díszletben, jelmezben és koreográfiával vitte színre a világsikerű musicalt.

 

Forrás: Madách Színház

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.