Lemondott Rátóti Zoltán, a kaposvári színház igazgatója

2016. augusztus 22. hétfő, 13:06

Lemondott tisztségéről a kaposvári Csiky Gergely Színház igazgatója, Rátóti Zoltán, aki a döntését családi elfoglaltsággal indokolta hétfőn a teátrum évadnyitó társulati ülésén a somogyi megyeszékhelyen.

    ratito

Fotó: Nullahategy.hu

 

A direktor azt mondta: mindennapi szakmai feladatok mellett a színház közelgő felújítása az eddiginél is komolyabb helytállást igényel, emellett hamarosan gyermeke születik, így a vezetői feladatokat felelősséggel nem tudja vállalni.
    

Szita Károly (Fidesz-KDNP), Kaposvár polgármestere közölte, hogy kényszerűen vette tudomásul Rátóti Zoltán döntését, akivel közös megegyezéssel bontanak szerződét. Az igazgatói teendőket szeptember 2-től ideiglenesen Fülöp Péter gazdasági vezető látja el, a direktori tisztségre rövid időn belül pályázatot írnak ki.

 

A hírt a színház az alábbi közleményben hozta nyilvánosságra:

 

"Rátóti Zoltán, Szita Károly polgármesterrel történt egyeztetést követően családjának bővülése miatt közös megegyezéssel távozik a Színház igazgatói posztjáról.

 

A Csiky Gergely Színház vezetésével szeptember 1-jével a polgármester dr. Fülöp Péter gazdasági- és produkciós igazgatót bízza meg".

 

 

Figyelem! Az alábbi, a cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a Színház.hu nézeteit tükrözik. Mi a hírt / eseményt közöljük le, a kommenteket nem tudjuk befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.