Botrányba fulladt Rudolf Péter showja2

Index
2002. március 22., péntek 21:25


A magyar kereskedelmi televíziózás történetében még nem fordult elő, hogy egy élő műsort le kellett volna állítani. Most ez történt: az RTL Klub új showműsorában Rudolf Péter műsorvezető a bejelentkezés után közölte, így nem tudja csinálni. Az új műsor készítésekor már forrottak az indulatok.



Pénteken este volt az élő premierje Rudolf Péter Emberek a Holdon című show műsorának az RTL Klub televízióban, közvetlenül a Barátok közt után. A műsör szinte el sem kezdődött már véget is ért: a színművész elkezdte mondókáját, megakadt, majd közölte, hogy ő ezt így nem csinálja. Hasonló jelenet a magyar kereskedelmi televíziózás történetében még nem fordult elő.

Különleges műsort akartak

A botrányos jelenet után a kameraman is bepánikolt: billegett a kép, ahogy mozgott a kamera. A háttérből suttogás, káromkodás hallatszott, s ekkor elsötétült a képernyő. A csatorna egyből átkapcsolt a Fókusz hátterére. Itt Batiz András mondta be: a műsor egy későbbi időpontban kerül adásba. Az adás egy filmmel folytatódott.

Pénteki számában a Blikk előre "megjósolta" a Rudolf Péter műsor bukását. A lap úgy tudta: a műsorvezető, Rudolf Péter és a producer majdnem összeverekedett a próba alatt.

A különös, különleges, szinte a Holdról jött emberekről szóló, félig élő, félig konzervműsor körül nagy volt a feszültség. A stáb időnként elkerekedett szemmel bámulta, hogy mik történnek a próbák helyszínén. Egy szemtanú szerint a maximalista műsorvezető - mert szerinte semmi sem akart stimmelni - úgy begurult, hogy levette a cipőjét, és hozzávágta a meglepett producerhez.

Majdnem verekedtek

Árpa Attila producer szerint azonban nem csak a cipőjét - Szerződések, mikroportok is repültek felém - mondta a Blikknek. -Egyszer-kétszer közel járt a helyzet a tettlegességhez. Az elég nagy létszámú stáb nem nagyon tudott mit kezdeni a helyzettel. De szerencsére nem történt semmi komolyabb.

A kreatív igazgató-producer szerint időközben sikerült közös nevezőre kerülni Rudolf Péterrel. Arra az egyértelmű kérdésre, hogy akkor lesz-e ma este adás, elég kétértelmű válasz érkezett: - Majdhogynem biztos, hogy van - mondta Árpa Attila. - Ha nem, akkor sajnos a néző lemarad egy jó műsorról. Mert az elképzelések szerint minden szempontból erős, izgalmas lesz az anyag.

Rudolf Péter nem tagadta, hogy még egyszer leülnek tárgyalni a producerrel, de szerinte a műsorról és nem másról lesz szó.

Rudolf bizakodó volt

- Le fog menni az adás - jelentette ki kereken. - Nem volt szerintem semmi különös hacacáré közben, ha vitatkoztunk, az ügy érdekében történt minden. Tettük, tettem a dolgomat, folyamatosan dolgozom, az adás után meglátjuk, hogy mivé lett a dolog.

Az Index este telefonon kereste a producert, de ő azt mondta, most annyira be van havazva, hogy nem tud nyilatkozni.

süti beállítások módosítása