Híradó - RTL Klub

2002-03-27 18:30 RTL KLUB

Híradó - RTL Klub



Mv: - A Komárom-Esztergom Megyei Közigazgatási Hivatal állásfoglalása szerint nem fér össze Lázár Mózes fideszes országgyűlési képviselőnek a Vértes Erőművel kötött megbízási szerződése a megyei közgyűlésben viselt tisztségével. Lázár Mózes ezért felmondta a szerződést és az eddig kifizetett összeget jótékony célra ajánlotta fel.

Mv: - TÖbb tízmillió forinttal tartozik az új Nemzeti Színház egyik alvállalkozója több kisvállalkozásnak. A Népszava információja szerint ezek közül több már a csőd szélére került. A fővállalkozó Arcadom Rt. azt ígéri a kisvállalkozásoknak, hogy a székesfehérvári Alba Regia Építőipari cég helyett kifizetik a tartozásokat.

R: - Ennél a kőbányai faipari vállalkozásnál már a telefont is kikapcsolták, mert nem tudták kifizetni számlájukat. Az üzlet pedig jól indult, hiszen a Nemzeti Színház fővállalkozójának egyik alvállalkozójától megbízást kaptak három próbaterem falburkolatának elkészítésére. Az alvállalkozó Alba Regia Építő Rt.-nek azonban már több, mint egy hónapja ki kellett volna fizetnie a többmillió forint értékű munkát.

Császár KÁroly (vállalkozó): - Egy harmincnapos banki napos megállapodás van, ami körülbelül másfél hónapot jelent, tehát azt jelenti, hogy február közepétől várunk a pénzünkre.

R. - A vállalkozó érdeklődésére a székesfehérvári cégnél azt mondták, hogy azért nem fizettek, mert a Nemzeti Színház generálkivitelezője, az Arcadom Rt. sem utalta át nekik a pénzt. A fővállalkozó szerint ez nem igaz, sőt három héttel a határidő előtt kifizették a céget. Mivel több kisvállalkozó is jelentkezett náluk, ezért felajánlották, hogy megfelelő nyilatkozat birtokában kifizetik ők a vállalkozásokat.

Turkovics Mónika (szóvivő, Arcadom Kft.): - Lehetőség van arra, hogy az engedményezés kapcsán az Arcadom vagy közvetlenül fizessen a hozzánk benyújtott számlák esetében, vagy pedig megszorító intézkedésként, amikor az ARÉV hozzánk átküldi ezt a számlacsomagját, akkor csak abban az esetben fizetjük ki ezt, ha ő igazolja banki kivonattal, hogy az alvállalkozóit kifizeti.

R. - Az Arcadomnál azt mondják, hogy amikor az Alba Regiával szerződtek, akkor még minden rendben volt a cégnél, a székesfehérvári társaságot is megkerestük, de nem kívántak kameránk elé állni. Telefonon csak annyit közölt a vezérigazgató, hogy mindenkit ki fognak fizetni.

süti beállítások módosítása