Hofi Géza sírjánál

2002-04-13 18:30 TV2 (MTM-SBS)

Tények - este



- Mv.: Több ezren álltak a világ legszomorúbb boldog komédiása, Hofi Géza sírjánál Budapesten a Farkasréti temető díszsírhelyén. A családnak részvéttáviratot küldött Mádl Ferenc köztársasági elnök is. A közönség napszámosa, aki az emlékezők szerint egész életében körkörös harcot vívott a butaság, a képmutatás, a pöffeszkedés, a nagyképűség, az aljasság és a hazugság ellen, 66 évesen halt meg.

- R.: Elment egy igazi melós, a kőbányai munkás, a közönség napszámosa. Ezekkel a szavakkal búcsúztatta Hofi Gézát Schiffer János, Budapest alpolgármestere.

- Schiffer János, Budapesti alpolgármestere: Kevesen érezték úgy a kimondott szó felelősségét, mint Hofi Géza. Szabadszájú volt és zabolátlan. De soha nem terjesztett primitív indulatokat.

- R.: A színész- és humoristatársak nevében Sas József emlékezett. Horváth Ádám, aki megannyi televíziós közvetítésnél volt a művész munkatársa elfogódott hangon búcsúzott kollégájától, barátjától.

- Horváth Ádám: Minden év szilvesztere, a boldog új évet kívánság mellett ott volt a kérdés, jön-e Hofi?

- R.: Kossuth-díjas, kétszeres Jászai-díjas Érdemes és Kiváló Művész. A 2000. év Magyarja. Több mint 5 millió eladott lemezzel minden idők magyar rekordere. Hofira a sírnál Kerényi Imre, a Madách Színház igazgatója emlékezett.

- Nagy-Bandó András: Úgy őrízzük meg, hogy volt egy Hofi Gézánk, egyetlen Hofi Gézánk, és ahogy néztem a sírt, remélem, hogy a sok virág ellenére nem tudtak annyi szál virágot odatenni, ahány poént adott nekünk.

- R.: És valóban a közönség tömött sorokban érkezik, hogy utoljára találkozhasson a nagy művésszel és elhelyezze a kegyelet és hála virágait Hofi Géza sírján. Hofi Gézát halhatatlan pályatársai között helyezték örök nyugalomra, itt a Farkasréti Temetőben.

süti beállítások módosítása