Helyesen bort csak az tud inni, aki múzsai nevelésben részesült, ezzel a mottóval rendezték meg a 8. Európai Bordal Fesztivált

2002-09-20 05:45 m1

Agrárvilág



Mv.: - Helyesen bort csak az tud inni, aki múzsai nevelésben részesült, ezzel a mottóval rendezték meg a 8. Európai Bordal Fesztivált. A verseny immár hagyományosan is a Pécsi Napok kísérő rendezvénye.

R.: - A profi énekeseknek könnyű néhány perc alatt jó hangulatot teremteni. A termelők állítják ma már ez egyre ritkában fordul elő.

Molnár Tamás borász, Villány: - Akkor jöhet ilyesmi szóba, amikor tényleg hozzáértő emberek járnak, akik szeretnek és tudnak énekelni, hát ez kicsit hogy is mondjam elsorvadt talán az éneklés borozgatás közben.

R.: - A neves termelő bízik abban hogy boraitól szeptember 27-e, és 29-e között mindenki dalra fakad. 6 ország több, mint 200 dalosa vesz részt a fesztiválon. A tájékoztatón elhangzott, idén új kórusok is érkeznek, például a finnországi Turkuból, akik bort ugyan nem tudnak készíteni, de annál szebben énekelnek róla. Magyarországot több kórus, és szólista is képviseli.

Lakner Tamás a fesztivál művészeti vezetője: - Az érdeklődés óriási, mert kiderült, hogy a más országok, más tájak, más kulturák is ugyanolyan fontosnak tartjáka bordalt, mint mi, ezért tudunk még most is és remélem még jó pár évig ebből az anyagból táplálkozni.

R.: - A gálahangverseny szeptember 28-án szombaton lesz a Pécsi Nemzeti Színházban.

süti beállítások módosítása