Shakespere "Antonius és Kleopátra"

2002-09-27 12:12 m1

Körzeti híradó - TV1



Mv.: - Shakespere "Antonius és Kleopátra" című művét mutatja be szombaton a Pesti Színház. A darab rendezője, és egyik főszereplője Eszenyi Enikő.

R.: - A ritkán játszott kétfelvonásos tragédiát harminc év után ismét műsorra tűzik. A darabban Shakespeare a legbonyolultabb szenvedélyeket, és történelmi helyzetet ábrázolja. Antonius és Kleopátra birodalmakon átívelő szerelme egy hatalmas szenvedély története. A mű érdekessége, hogy Eszenyi Enikő egyszerre rendez, és Kleopátra bőrébe is bújik.

Gyuriska János, színművész: - Halmozottan nehéz mindenkinek, tehát ez egy skizofrén állapot, mind neki, mind nekünk. Tehát, ilyenkor, hát, többször annyit próbálsz, mint hogyha csak simán próbálnál a partnerrel vagy a rendezővel, és ott lenne lent a rendező, vagy fönt a partner, tehát külön-külön. Ez így, ez így sokkal többfajta pályán mozog így a kommunikáció.

R.: - A Caesar szerepét alakító Gyuriska János elmondta: sokat tanult mind a politikai életből, mind a történelemből.

Gyuriska János, színművész: - Az Octavius Caesar hatalomra kerülése, és emberi minősége, az ma nagyon keményen jelen van, mind az országban, mind a világban. Nem mondom, hogy ennek van pálya ma, de, de nem, nem kis része az érvényesülésnek ez a, ez a caesarság, ez a hidegség, ez a racionalitás, ez az észemberség, ez a számítás.

R.: - A darabot szombat este mutatják be a Pesti Színházban.

Mv.: - Önök a budapesti híradót látták. Körzeti magazin tehát 2-kor lesz, a főváros és Pest megye híreivel pedig legközelebb 6 óra előtt 10 perccel várjuk Önöket. Köszönöm figyelmüket, viszontlátásra!

süti beállítások módosítása