A Gyõri Nemzeti Színház legújabb bemutatójával a régi jó fajtaja pesti kabarét viszi a közönség körébe

2002-10-04 08:10 Duna TV

Indul a nap



ÖSSZKÉP

Mv.: - Felhőtlen szórakozást garantálnak a következő nevek. Heltai Jenő, Karinthy Frigyes, Molnár Ferenc, Lakatos László. A Győri Nemzeti Színház legújabb bemutatójával a régi jó fajtaja pesti kabarét viszi a közönség körébe. Az Első kabaré Győrött című estjével.

Ungváry István színművész, szerkesztő-rendező: - Hogyha az ember hozzányúl egy ilyenhez egy Heltai Jenőhöz egy Karinthy Frigyeshez, egy Lakatos Lászlóhoz egy Molnár Jenőhöz akkor rájön hogy ezek az emberek akik írták ezeket nem csak más műfajban voltak fantasztikusak, hanem pontosan tudták azt hogy mit miért és hogyan kell megírni a színész számára. És nem csak a színész számára hanem a közönség számára is írták.

Lenner Karolin színművésznő: - Amilyen könnyű műfaj hát annyira nem könnyű előadni mert azért a közönséget sokkal nehezebb megnevettetni mondjuk mint megríkatni. De úgy látom hogy ma este ez sikerült. Nagyon örülök neki.

Áts Gyula Jászai-díjas színművész: - Itt nincs mese itt azonnal mérhető a dolog. Nevetnek nem. Megvették nem vették. Azonnal mérhatő. A drámánál az ember mit tudom én csinál valamit vág két pofát és a végén azért csak sikerül. Ez nehezebb.

Mv.: - Akinek tehát van kedve látosson el a Győri Nemzeti Színházba.

süti beállítások módosítása