Titanic Nemzetközi Filmfesztivál

2002-10-15 06:00 m1

Nap-kelte



Körzeti híradó

B.: - Eddig több mint 12 ezer látogatója volt a Titanic Nemzetközi Filmfesztivál vetítéseinek. Október 20-ig négy fővárosi moziban lehet válogatni húsz ország mintegy 50 alkotásából.

R.: - Az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Kossuth és a Toldi Moziban, valamint az Örökmozgóban közel negyven filmet láthatott a közönség a Titanic Filmfesztiválon, ahol egyebek mellett japán, francia, német és magyar alkotások kerülnek vászonra. A fesztivál igazgatója elmondta, a nyitógála vetítése teltházas volt, ez is bizonyítja, hogy van kereslet a felkavaró, olykor meghökkentő kortárs produkciókra.

Horváth György fesztiváligazgató: - Rengeteg baráti segítséget kapunk, tehát több olyan filmet úgy kapunk meg, hogy a producert megkeresve odaadják, mert Budapesten van, Robert Lantos eljön a záróra, aki egy magyar származású producer és az Ararát című filmnek a gáláján itt lesz 20-án este, ezek külön figyelmek és ez azt jelenti, hogy egyre jobb a híre a magyar filmnek a világban és meg kell, hogy mondjam, hogy lesznek, akik ezt a budapesti nemzetközi filmfesztivált Európán belül egy közepes méretű, de nagyon minőségi fesztiválnak igazolják vissza.

R.: - A mintegy 50 millió forintba kerülő fesztiválon, amely immár a 7., több mint félszáz film látható. Összehasonlításképpen 1993-ban mindössze 16 produkciót vetítettek. A rendezvényt a Magyar Mozgókép Közalapítvány és a Fővárosi Önkormányzat is támogatja.

süti beállítások módosítása