8 óra alatt a Föld körül

2003. május 9. 16.00-24.00... Merlin Nemzetközi Színház

"8 óra alatt a Föld körül"
az Európa-napon Afrika, Amerika, Ausztrália, Ázsia, Európa... - a Merlinben



Ingyenes zenei programok és színházi elõadások.

- 16.00 Chalaban (marokkói zene) AFRIKA klub

A marokkói zenét játszó Chalaban zenekar Magyarországon alakult, Said Tichiti vezetésével. Jelenleg az egyetlen olyan csoport, amely arab zenét játszik. Muzsikájukat a tradicionális marokkói zenei formák inspirálják, de felfedezhetők más kultúrák modern és népzenéinek nyomai. A csoport megalakulása óta nagy hangsúlyt fektetett a különböző stílusok, hangszerek és zenei tudás befogadására.

- 17.00 Arasinda (török zene) ÁZSIA klub

Az Arasında műsorán kizárólag török népdalokra és népzenére alapuló feldolgozott népzene szólal meg, mely hangzásvilágának egyediségét a török nyelven énekelt dalok tradicionális előadásmódjából, az eredeti hangszerek autentikus játékmódjából, illetve az Arasında zenészeire egyénenként jellemző improvizációkból nyeri.


- 18.00 Bran (ír, breton zene) EURÓPA klub
A Bran együttes 1993 óta a magyarországi ír zenei élet egyik legfontosabb résztvevője, rangos zenei rendezvények és fesztiválok állandó szereplője. A zenekar legfőbb erénye, hogy az általuk játszott dallamokat írországi gyűjtések alapján válogatják össze, s így a hagyományos ír zenét teljes sokszínűségében képesek bemutatni: repertoárjukon megtalálhatók a vidám kocsmadalok mellett a balladisztikus hangulatú ír és angol nyelvű énekek, a régi hárfás hagyomány dallamai és virtuóz hangszeres játékot igénylő, friss tempójú tánczenék is.


- 19.00 The Complete Works of W. Shakespeare színházterem
(angol nyelvű ea.)

Shakespeare összes műve két felvonásban 2 óra alatt angol repertoárunkról…


- 19.30 Simon élete
kamaraterem (magyar nyelvű előadás repertoárunkról)

Simon Labrosse munkanélküli, de ötlete annyi, mint a tenger! Nap mint nap új foglalkozást fedez fel magának, hogy végre egyenesbe kerüljön. De hiába végtelen kreativitása, tervei sorozatban kudarcba fulladnak. Simon mégsem adja fel, mert jól tudja: akár milyen könyörtelen legyen vele a sors, mindig van remény.

- 20.30 Dijeridoo AUSZTRÁLIA klub

Audiovizuális és kultúrtörténeti kalandozás az ausztrál kultúra és a világ legősibb fúvós hangszerének világába.

- 21.30 SPO-DEE-O-DEE (boogie-woogie,) AMERIKA klub

A zenekar 1998-ban alakult Nemes Zoltán- zongorista és Szabó Tamás -szájharmonikás alapító tagokkal. Az azóta eltelt időben számtalan koncertet adtak itthon és külföldön pld. Ausztria, Németország, Szerbia, Finnország, Olasz stb. Három CD-jük jelent meg, az utolsó tavaly decemberében 'AIN'T GOT NO MONEY címmel látott napvilágot. Zenéjükben érdekesen ötvözik a blues, boogi-woogie és más a jazzhez közelálló zenei stílusokat.

22.30 Dub Spencer vs. Trance Hill (buli) GLOBÁL klub

"A kilencvenes évek vége óta bakelithuszár dj-duó, Dub Spencer és Trance Hill letisztult eklektikája abban a számtalan változatos stílusban és felállásban rejlik, amiben látni, jobban mondva hallani lehet őket.
Zenei stílus-skatulyák illetve definíciók rabjai, megkönnyeznék az általuk játszott muzsikák meghatározásait (úgymint downbeat, jazz-grooves, easy & hard lounge, afro-latin bongo beats, deep jazzy breaks, jazzy house és deep house). "

süti beállítások módosítása