A Móricz Zsigmond Színház hírei

Barbárok, Made in Hungaria, Három madár ...

SZÍNHÁZI HÍREK


1.
A Barbárok óriási sikere Veszprémben a Tánc Fesztiválján. A VI. Kortárs Összművészeti Találkozó Post Scriptum díját a Közép-Európa Táncszínház és a Móricz Zsigmond Színház közös produkciója kapta. Horváth Csaba, az előadás rendező-koreográfusa pedig a Magyar Fotóművészek Szövetségének díját vihette haza.



2. (a legutóbbi hírek között is szerepelt)
Júniusban Szabadtéri Színpadon A MADE IN HUNGÁRIA! Mindenkit szeretettel várunk június 18-án és 19-én 20 órától – esőnap 20-a, péntek – a vidám zenés előadásra. A nyári előadások különlegességet ígérnek: a színpadon láthatjuk a Móricz Zsigmond Színház színészei mellett a szerzőt, Fenyő Miklóst és tánckarát a Jampi Angyalokat is.



3.
Ismét a POSZT meghívottai között Móricz Zsigmond Színház. Színházunk a Vízkereszt vagy amit akartok című előadásával került azon tizenöt előadás közé, melyeket 130 produkcióból választottak ki, hogy bemutatkozhassanak a rangos országos színházi találkozón. A Novák Eszter által rendezett komédia június 6-án 19 órakor látható Pécsett.


4.
A május 31-re Krúdy Kamarába tervezett Három madár című előadás elmarad. A premiert előreláthatóan 2003. szeptember 27-én tartjuk. Rendező: Forgács Péter, szereplők: Kokics Péter, Szabó Zoltán, Wéber Kata, Széles Zita, Avass Attila, Gerle Andrea, Jenei Judit, Chován Gábor, Kasvinszki Attila.


5.
Gundel-díjat kapott Horesnyi Balázs díszlettervező, akinek több munkáját láthattuk már a Móricz Zsigmond Színházban (például Dosztojevszkij: Ördögök). A Magma XXI. által alapított művészeti díjat olyan művészek mellett kapta meg, mint Melis György operaénekes, Szabó Magda írónő, Mérei Anna és Katona Zsuzsa filmrendezők, Ragályi Elemér operatőr, Solymosi Tamás balett-táncos, Katona Klári énekes, Babarczy László színházi rendező, Udvaros Dorotty és Garas Dezső színművészek.


6.
Júniusban is nyíregyházi színművész a Budapesti Operettszínházban. A Mozart című musical címszerepében június 1-én, 7-én, 9-én és 13-án 19 órától Mészáros Árpád Zsolt látható.
Mészáros Árpád Zsolt a napokban feltűnik a Barátok közt című tévésorozatban is.


7.
Wéber Kata, a Móricz Zsigmond Színház színésze az egyik főszereplője a Mundruczó Kornél által rendezett Szép napok című filmnek, melyet az elmúlt hónapokban minden fesztiválon fődíjjal jutalmaznak. A Szép napok kapta az idei Magyar Filmszemle különdíját, a Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál fődíját, Lucanóban az Ezüst Leopárd és Brüsszelben az Írisz-díjat.

süti beállítások módosítása