Puskás Tamás a Vidám Színpad új igazgatója?

A városháza kulturálisbizottsága Puskás Tamást javasolta a Vidám Színpad ügyvezetõ igazgatóiposztjára. Az elõterjesztésrõl ma dönt a közgyûlés. NSZ • 2003. június 26. • Szerzõ: Valaczkay Gabriella

A kulturális bizottság tegnap egyhangúlag megszavazta a Vidám Színpad eddigi ügyvezető igazgatója, Bóka László menesztését, egyúttal javaslatot tettek a ma ülésező Fővárosi Közgyűlésnek a válságkezelő színházigazgató személyére. Bóka megbízatásának megszüntetését eredetileg június 30-i dátummal rendelte el a grémium.



Az egyik direktorjelölt, Puskás Tamás beszámolójából kiderült: úgy tudja, a Vidámban tizenhat művésszel kötöttek szerződést a következő évadra, míg az eddigi vezető teljességi nyilatkozatában mindössze kilenc társulati tag szerepel (Bóka lapunknak utóbb tizenhárom megállapodásról nyilatkozott). A kulturális bizottság elnöke, Körmendy Ferenc a testület előző ülésén kifejezetten megkérte Bóka Lászlót, hogy a jóváhagyásuk nélkül ne vállaljon további szerződéses kötelezettségeket. A bizottság –Puskás információi alapján – azt feltételezte, a direktor kérésük ellenére az előző ülés óta eltelt időben további szerződéseket kötött. Így újabb határozatot hoztak az igazgatói megbízatás megszüntetéséről, amely nem június 30-tól, hanem mától hatályos.




A Vidám Színpad Kht. pénzügyi-gazdasági helyzetének stabilizálásáról szóló előterjesztés mellékleteként Kalmár Tibor és Puskás Tamás üzleti tervét és önéletrajzát olvashatták a képviselők, és csatolták a dokumentumhoz a színházra ugyancsak pályázó Fehér Anettka szándéknyilatkozatát.

A Révay utcai teátrum igazgatói székének várományosai, Kalmár Tibor és Puskás Tamás nagyjából ugyanazokat a kérdéseket kapták a képviselőktől: hogyan rendeznék a színház anyagi helyzetét, milyen újításokat javasolnak a műsortervben, a társulat összetételében, valamint a színház személyzetében. Kalmár jobbára a Vidám Színpad sikerdarabjainak és sorozatainak felújított változataival csalogatná vissza a nézőket a Révay utcába. Puskás négy, jelenleg is futó előadást tartana meg a nagyszínpadon, kisebb, állandó társulatot alapítana (egyúttal lemondana a vendégművészekről), markáns rendezőszemélyiségeket hívna meg, és csökkentené a személyzet létszámát.

süti beállítások módosítása