25 éves a szentesi drámai tagozat

A Drámai Tagozat 25 éves, és az amatõr színjátszás 50 éves szentesi fennállása alkalmából 2003. junius 28- án, szombaton este 21 órakor gálaelõadásra kerül sor a szentesi Müvelõdési és Ifjúsági Ház melletti szabadtéri színpadon, melyre minden étrdeklõdõt szeretettel várnak.

Fellépnek: Alföldi Róbert, Bácskai János, Balázs Zoltán, Czvetkó Sándor, Fesztbaum Béla, Gáspár Sándor, Hajduk Károly Hevesi Tamás, Kárász Zénó, Náray Erika, Szávai Viktória, Szekeres Adrienn, Zsédenyi Adrienn



Bácskai Miska bácsi levele:

----------------------

Kedves Barátom!



Bizonyára számon tartod a fontosabb évfordulókat. Most egy ilyenhez érkeztünk: 2003-ban lesz diákszínpadunk megalakulásának az 50. évfordulója; sőt a drámatagozat éppen 25 esztendeje indult. Mivel a „rokonság” nem tagadható, ezért együtt ünnepelnénk ezt a két évfordulót. Engedd meg, hogy nagy szeretettel meghívjunk az ünnepségre, s egyben tisztelettel kérjük segítségedet az összejövetel sikere érdekében.

Az eddigi elképzelések szerint 2003. június 26-29 lenne a találkozó időpontja.

- június 26-án érkezhetnétek a kollégiumba (lefoglaltuk 3 napra). Itt, az iskolában és a színházban lehetne próbálni, műsort szerkeszteni…

- június 27-én a színházban „a magunk kedvére” játszanánk hosszan, minden évfolyam kapna egységnyi időt, s mindenki játszik, aki itt van és kedvet érez (kb. úgy, mint a 20 éves találkozón).

- június 28-án lenne egy rövidebb, válogatott ünnepi műsor az IH előtti „gödörben” a nagy­közön­ség­nek (1000-1500 néző, tv…). Ez, ne kerteljünk, PR-esemény lenne, ahol legismertebb volt tanítványainkkal eldicseked­het­nénk ország-világ előtt. (Kb. úgy, mint tavaly Majtus jubileumi estjén. Ezügyben személyesen fogunk érintkezésbe lépni az érintettekkel.) (Azt is meg kell ígérnetek, hogy nem lesz sértődés. Gondoljatok bele: azokat az anyukákat is meg kell győzni, aki a volt tanítványok ismertsége alapján fog majd dönteni arról, hogy érdemes ideküldeni a csemetéjét.)

Közben tarthatnánk osztály- és színpadtalálkozókat, beszélgethetnénk régiekről, részt vennénk tévé- és rádiófelvételeken, sőt, az újabban divatos sajtótájékoztatókon is elmondhatnák véleményünket.

Terveznénk egy mini-kiállítást is, ha elegendő anyag összejönne. Jó lenne egy kiadványt is megjelentetni, ehhez cikkek, tanulmányok kellenének.

Az eddigiekből is kiderül, hogy csak az elgondolásoknál tartunk – ötletszinten. Várjuk segítségedet:

- véleményedet az eddigiekről, ötleteidet,

- segítsd abban, hogy mindenkihez eljusson a 25 évessel kapcsolatos összes információ: akit elérsz az osztály vagy csoporttársaid közül, azoknak add tovább a felhívólevelet, az információkat,

- ha vannak kiállítási anyagaid (plakát, meghívó, újságcikk, fénykép) várjuk; kiállítás után visszaszolgáltatjuk.

- film és videóbemutatót is szervezhetnénk, hadd lássuk a „termést”.

- ha emlékeidet megírnád, megköszönnénk kiadványunk számára,

- ha tehetős lettél (és nem csak tehetséges) várjuk szponzori segítségedet,

- mindenek előtt: lakcímeket, e-mail-címeket, nehogy valaki is kimaradjon.

- Előre is köszönjük fáradozásaidat!

- Természetesen kérjük a szállásfoglalásodat is, ill. mivel a kollégiumban étkeznénk, azt is, mikor tartasz igényt étkezésre.

- Anyagaidat, válaszleveledet az iskolába kérjük (Horváth Mihály Gimnázium Szentes, 6600, Szent Imre herceg u. 2.)

- a támogatásokat a következő számlaszámra várjuk, megjelölve, hogy a 25 éves találkozóra: 11735043-20005681-00000000, Alapítvány a szentesi Gimnáziumért

- ha „közel vagy a tűzhöz” – tv, rádió, újság – segíts megjelenni ezekben a találkozó előtti időszakban (kell a propaganda!), ill. ha módodban áll, jó lenne, ha ezek a találkozón is megjelennének!



Fontosabb határidők:

- részvételi szándékod bejelentése, felkutatott lakáscímek közlése, írásod a kiadvány számára - 2003. január 31.

- anyagok elküldése a kiállításra - 2003. ápr. 1.

- szállás és étkezésfoglalás - 2003. május 1.

- szponzori támogatásod - határidő nélkül



Szeretettel köszöntünk:



Bácskai Miska bácsi

Dr. Bácskainé Fazekas Márta 30/2532625; e-mail: bfmarta@index.hu

Majtényi András 30/ 3181886

Perjésné Dózsa Erzsi 20/ 4419618

Matos Ibolya 30/2788895; e-mail: mobolya@mailbox.hu

Keserű Imre 63/311-454; e-mail: keserimr@tiszanet.hu

László Zoltán 70/21-20-390; e-mail: hamuka@drotposta.hu


----------------

süti beállítások módosítása