Az évad elsõ premierje a Tatabányai Jászai Mari Színházban

"Szervusz, kelkáposzta! Jó napot hatalmasság! Milyen szép maga. Mutassa magát, álljon elõ... Ragyogjon!" - Füst Milán, Margit kisasszony címû színmûvében hangzanak el ezek a szavak. A hatalmasság, aki szép és ragyognia kell nem más, mint Margit kisasszony, Nagyabonyi Dengl Konrád, gyáros titkárnõje. Egy kedves, megértõ, szeretetreméltó, és szeretet adó fiatal nõ. Talán kicsit túlságosan is tökéletes...

Füst Milán: Margit kisasszony
Bemutató: 2003. október 3-án este 7 órakor

A 30-as évek világát idéző történet érzelmekről, bonyolult emberi kapcsolatokról szól, olyan konfliktusokról, amelyek akár napjainkban is előfordulhatnak egy bányászcsaládban, vagy értelmiségi környezetben.



Ez a darab az elhallgatásokról szól. Nincs egyetlen mondata sem, ami ne fedne el egy másikat, egy sokkal lényegesebbet. Ugye ismerős? Elbeszélünk egymás mellett, vagy mert nem akarunk, vagy, mert nem tudunk teljesen őszintén kitárulkozni egymás előtt. A leglényegesebb családi kapcsolatainkban sem. Apa-fiú, apa-lány, testvér-testvér, főnök-beosztott konfliktus. Megannyi fonák, ugyanakkor szórakoztató és megindító helyzet hordozója.

Egy szép megelevenedő festmény lesz az előadás, különleges fényeffektusokkal -fogalmazta meg Honti György rendező.

Szereplők:
Nagyabonyi Dengl Konrád, gyáros Helyey László
Dr. Dengl Hugó, a fia Bede Fazekas Szabolcs
Matild, a lánya Moldvai Kiss Andrea
Takács Margit, titkár Bíró Kriszta
Pállik István, főmérnök Fazekas István
Zsófi Bajcsay Mária

Dramaturg: Faragó Zsuzsa
Díszlet-jelmez: Paseczki Zsolt
Asszisztens: Fekete Marianna

Rendező: Honti György

További információk honlapunkon: www.jaszaimariszinhaz.hu

süti beállítások módosítása