POSZT 2004

Elindultak az elõkészületek a következõ évi POSZT versenyprogramjának kiválasztására A Fesztivál idõpontja: 2004. június 3 (csütörtök) - 12 (szombat). A válogató Csengery Adrienne.

A válogatás módja:

Továbbra is a színházak jelölését tartjuk a legjobb módszernek, de különbséget téve az egyes színházi műhelyek között. Azaz:

1. A "profi", tehát költségvetési intézmények 2-2 előadást jelölnek
(1 nagyszínházi, 1 stúdió).

2. Az "alternatív" - vagyis költségvetésen kívüli, de állandó játszási hellyel rendelkező színházak (Szkéné, R.S.9., stb.) 1-1 előadást javasolhatnak.

3. Az "egyéb", vagyis alkalmi társulások által létrehozott produkciók is jelölhetnek, de ehhez legalább két, szakmailag elismert művész ajánlatát kell írásban mellékelni.

Fontos, hogy csak olyan előadásokat lehet javasolni, amelyek a Pécsi Nemzeti Színház valamelyik játszási helyén elférnek, illetve a stúdióelőadások esetén minimum 100 férőhelyes nézőtér kialakítható. Az alaprajzokat korábban már elküldtük, szükség szerint a színháztól bekérhetők.

Ajánlani olyan előadásokat lehet, amelyeket a színházak 2003. április 1 - 2004. március 31 között mutattak, vagy mutatnak be.

A versenyprogram ismeretében elképzelhető, hogy néhány produkcióból több előadást is tartunk, hogy ki tudjuk elégíteni a közönségigényt. Így az idén is annyi produkció kerül beválogatásra, mint tavaly, azaz 5 nagyszínházi és 5 stúdió/kamaraszínházi produkció. Emellett a határon túli magyar színházaktól is szerepel egy nagyszínházi és egy stúdiószínházi előadás.




A jelölések határideje:

Profi színházak számára: 2003. november 15.illetve 2004. január 31.
Alternatív színházak számára: 2003. december 15.
Egyéb színházi csoportulások számára: 2004. január 31.
A hivatalos versenyprogram mellett természetesen jövőre is gazdag kiegészítő programot tervezünk. Szeretnénk hangulatában az ideihez hasonló Találkozót rendezni, ahol az érdeklődők a lehetőségekhez mérten folyamatosan Pécsett tartózkodhatnak, jól érezhetik magukat, s nemcsak az előadásokat tekinthetik meg, hanem lehetőség nyílik igazi találkozásokra, beszélgetésekre is.

Kérjük, hogy a fenti információk ismeretében folyamatosan küldjék el jelölésüket a fent megadott dátumokig a Társaság Titkárságára (1068 Budapest, Városligeti fasor 38. tel/fax: 342-0146, e-mail:magyarszinhazi.tarsasag@axelero.hu), hogy mielőbb elkezdődhessen az érdemi munka.

süti beállítások módosítása