Sufni a belvárosban

November 23-án - egy zártkörû bemutatóval - új játszóhelyet avatnak a budapesti Katona József Színházban, Sufni néven. Bejárata már most is szembetûnik a nagyszínház alagsori büféjénél. Ennél többet az a negyven nézõ láthat elsõként, aki jegyet vált november 28-ra, az elsõ nyilvános elõadásra, mely Tar Sándor Túlélési gyakorlatok és Esterházy Péter A kékszakállú herceg csodálatos élete címû írásából készült.

A Sufni olyan produkcióknak ad majd helyet, amelyek kevés anyagi, ám annál több szellemi ráfordítást, energiát igényelnek - színésztől, rendezőtől, nézőtől egyaránt. Főleg kevés szereplős, kortárs "darabokat" láthat majd itt a közönség, de a színház művészeti vezetői nem akarják szigorúan behatárolni a működését, hiszen éppen az a cél, hogy eleven, mozgékony, életszerű művészi és nézői igényekből táplálkozzon. Lehetőséget nyújt majd a színészek számára, hogy önállóan próbálni kezdjenek, saját választásuk és ötleteik szerint. A folyamat egy adott fázisában a színház vezetése eldönti, hogy az adott munka repertoárra kerülhet-e. Ezenkívül irodalmi esteknek, kettő-négy szereplős előadásoknak ad majd helyet a színház harmadik játszóhelye.

A Sufni második produkciója (nyilvános bemutató: december 11-én) a Lesz vigasz című, kortárs - és tiszteletbeli kortárs - magyar költők műveiből álló válogatás-est, melynek rendezője Máté Gábor. Az összeállítást Bán Zoltán András szerkeszti. Vörösmarty Mihály, Illyés Gyula, Petri György, Orbán Ottó, Bertók László, Rakovszky Zsuzsa, Parti Nagy Lajos, Kukorelly Endre, Kántor Péter, Balla Zsófia, Nádasdy Ádám, Marnó János, Kemény István, Térey János, Oravecz Imre, Utassy József, Sajó László, Borbély Szilárd, Szepesi Attila, Halasi Zoltán, Takács Zsuzsa és Tandori Dezső verseit Bodnár Erika, Fekete Ernő, Fenyő Iván, Máté Gábor, Tóth Anita és Varga Zoltán adja elő.



süti beállítások módosítása