Még kétszer Moll Flanders

MÉG KÉTSZER, december 9-én és 11-én 19h-kor bizotsan látható a Millenárison (Fogadó, Padlás) a Moll Flanders, a szépséges tolvajnõ c. zenés csábítás. A Moll Flanders magyarországi õsbemutató; olyan elõadás, amelyben negyvennyolc szerepet hat színész játszik el - bízva abban a nézõi igényben, hogy a színházban a színész, a nézõ, a mese és a képzelet a legfontosabb.

Helyszín: a Newgate börtön, London. Idő: mondjuk 1700. Itt kezdődik a történet. Itt születik meg Moll Flanders, Defoe hősnője, akit az író végigvezet a korabeli angol társadalmon: kocsmákon, polgári otthonokon, fürdőhelyeken, sötét utcákon. Elmeséli, hogy Moll hányféleképpen csábítja el, használja és használja ki a férfiakat: tengerészeket, kereskedőket, banktisztviselőket - kényszerűségből, hogy segítségükkel tovább élhessen. És hogyan lesz híres tolvaj, amikor nőiségével már nem tud rájuk hatni.



A darab zenéje a szó szoros értelmében eredeti: korabeli szerzők (Arne, Purcell, Händel) dalai és a kor nép- és kocsmadalai hangzanak fel élőben (hegedű, billentyű, percussion). Ezekre írt a darab szerzője dalszövegeket.



Daniel Defoe regénye alapján írta Claire Luckham

Zene: Arne, Händel, Purcell és népdalok
Dalszövegek: Claire Luckham és Chris Bond
Fordította: Fábri Péter

Szereplők:
Majsai-Nyilas Tünde,
Kováts Kriszta, Réti Iringó, Sándor Dávid, Járai Máté, Lázár Balázs

Zenészek: Szirtes Edina, Erős Csaba , Födő Sándor
Asszisztens: Fodor Krisztina
Produkciós vezető: Prém Péter
Világítás: Munyi
Koreográfus: Fincza Erika
Díszlet-jelmez: Gombár Judit
Rendező: Kováts Kriszta

magyarországi ősbemutató



a Kovátsműhely és a Millenáris Kht. közös produkciója
jegyek az ismert jegypénztárakban -Ticket Expressz, Broadway Jegyiroda, valamint a helyszínen (II. Fény u.20-22.) válthatók
www.millenaris.hu, millenaris@millenaris.hu, tel: 438-5312, 438-5335

süti beállítások módosítása