Megyeri László marad a Thália Színház igazgatója

A Fõvárosi Közgyûlés egyhangúlag bizalmatt szavazott Megyeri László igazgató úrnak a következõ 5 évre.

Megyeri László 1956. május 22-én született.
Általános és középiskolai tanulmányait Szolnokon végezte.

A Közgazdaságtudományi Egyetem Pénzügyi Szakán diplomázott 1979-ben kitűnő eredménnyel.

Egyetemi tanulmányai után 1979. szeptember 1-től a József Attila Színházban dolgozott gyakornokként. E munkakörben módja volt a színház minden területén /gazdasági osztály, szervezés, titkárság, műszak/ hosszabb időt eltölteni.

Két évi gyakornokoskodás után rövid időre más területre került, a IV. kerületi GAMESZ-nál volt pénzügyi és számviteli osztályvezető, ami a költségvetési gazdálkodás rendszerének alapos megismerését tette lehetővé.

1982-től félállásban, majd főállásban a Rock Színház gazdasági igazgatója lett. Feladata volt a Rock Színház teljes adminisztratív, gazdasági és működési rendjének kialakítása, szabályozása először a KISZ KB, majd a Művelődési Minisztérium irányítása alatt.

1991. január elsejétől a Népszínházból Budapesti Kamaraszínházzá alakuló színház gazdasági igazgatója lett. Itt is egy formálódó szervezet átalakulásának közgazdasági és jogi lebonyolítása volt a feladata. Tanácsadóként közreműködött a Bábszínház szétválasztásban (Budapest Bábszínház, Kolibri Színház), illetve a Kolibri szervezetének felállításában.

1993. április 1-től Schwajda György hívására a Művész Színház gazdasági igazgatója lett. Itt is egy intézmény átalakításának lebonyolítását kellett elvégeznie. Schwajda újszerű színházgazdálkodási és menedzselési koncepciója Budapesten nem vált be (sokszor és sokak által vitatott okok miatt), majd Schwajda György távozását és Törőcsik Mari lemondását, valamint Szabó István két és fél hónapos igazgatását követően

1994. december 1-től 1995. február végéig megbízott igazgatói státuszt töltött be. Csiszár Imre kinevezését követően továbbra is gazdasági igazgatóként maradt a Színháznál.

A Fővárosi Közgyűlés döntését követően, mely az - akkor már újra Thália Színház elnevezésű - intézmény befogadó színházzá történő alakítását és a rekonstrukciós munkák sikeres lebonyolítását tartotta elsődleges szempontnak, újra megbízott igazgatói megbízást kapott.

1996. május végétől. Elsődleges feladata volt a színházépület rekonstrukciójának lebonyolítása, mely 1998. márciusában sikeresen lezárult. A rekonstrukció ideje alatt kialakított és együtt tartottam azt a csapatot, akikre a befogadó színház működése épült. 1996-tól a Thália Színház megbízott igazgatójaként kialakított a speciális befogadó színházi működés szervezeti és működési feltételeit.

1997-ben megnyerte a Thália Színház mint befogadó Színház igazgatói pályázatát.
Az elmúlt években a Pécsi Janus Pannonius Tudományegyetem Művelődésszervező Szakán és a Veszprémi Egyetem Színháztudományi Szakán tanított Színházi menedzsment, üzemmenet és jogot.

Publikációi:
1987. augusztus SZÍNHÁZ A bűvös pénzmaradvány összetevői és manipulálása
1995. március SZÍNHÁZ Kinek az asztala?
1995. december SZÍNHÁZ Társaság a köz hasznára
1993. Mr. Producer - szakkönyv (A költségvetés elkészítése c. fejezet)



süti beállítások módosítása