Madách Kamarából Örkény István Színház

Vita nélkül, egyhangú szavazással határozott a Fõvárosi Közgyûlés arról, hogy azonnali hatállyal Örkény István Színházra módosítja a Madách Kamara Színház nevét, melyet a 2004/2005-ös évadtól, szeptembertõl használ a társulat hivatalosan.

Áprilisban rendkívüli estével ünnepeljük a Költészet Napját a Madách Kamarában.
2004. április 11. szombat, 19 óra HALLOD - E, TE SÖTÉT ÁRNYÉK
(Az est címe Orbán Ottó verséből való)

Kilencvenkilenc évvel ezelőtt, április 11-én született József Attila. Ez a Költészet Napja.

Évezredeken át színház csak verses szövegben létezett, és a verset sem olvasásra, hanem előadásra szánták. A színház és a költészet ősrokonok. Ez a közösség máig, pódiumon vagy iskolai padsorok között, minden egyes versmondásban újra megszületik.
Ezt a rokonságot minden színész és színháznéző érzi és számon tartja. Ezért fontos nekünk a költészet napja. Felkértük Várady Szabolcs költőt, válogasson össze kedvenc versei közül egy estére valót.

Jöjjön el, hallgassunk meg együtt egy összeállítást a magyar- és a világirodalom legszebb szövegeiből. Ön helyet foglal a nézőtéren, társulatunk leül a színpadon, és mondjuk – olvassuk – hallgatjuk a verseket. Nem kétséges, hogy megtudunk majd valamit magunkról.

Fellépők: Végvári Tamás, Mácsai Pál, Debreczeny Csaba, Dömötör András, Máthé Zsolt, Kiss Mari, Für Anikó, Kerekes Éva, Bíró Kriszta, Kerekes Viktória, Járó Zsuzsa.



Sallai Zita művészeti titkár
Madách Kamara
1075 Budapest, Madách tér 6.
Tel: 411-0455, 267-3770, 267-3771
Fax/Üzenetrögzítő: 411-2340
sallaizita@mail.datanet.hu
www.madachkamara.hu

süti beállítások módosítása