Hoppá, Orfeum a Merlin Színházban

A Merlin Színház sajátságos térbeli elõnyeit kihasználva ismét egy vacsoraszínházi produkcióra készül. A különbség csak annyi, hogy ezúttal sem vacsora, sem színház nem lesz, legalábbis a hagyományos értelemben nem. Különleges, meghatározhatatlan mûfajú estének lehetnek részesei, akik megtekintik ezt az elõadást. Veszünk egy kis kabarét, hozzáadunk némi drámát, megfûszerezzük egy leheletnyi zenével, egy marék tánccal, és pár csepp költészettel, beledobunk pár gerezd artistamutatványt, az egészet jól megöntözzük borral és pezsgõvel, és addig hevítjük, amíg tökéletes nem lesz.

Oops - Orfeum | Áprilisi időpontok: 1 - 3., 6., 19.
Egy csipet bors, egy csipet show...


A Merlinben adott egy színházzal körülölelt éttermi környezet, ahol a nézők számozott székek helyett asztalok körül foglalhatnak helyet. Ismeretlen emberek egyetlen estére asztalszomszédokká válnak, összeköti őket, hogy részesei lehetnek egy különleges, egyedi, megismételhetetlen előadásnak, melyben minden az ő ízlésük és érdeklődésük szerint alakul. Mint minden étteremben, itt is egy étlapról választhatnak a vendégek, de ezúttal nem ételeket, és italokat rendelhetnek, hanem műsorszámokat.

Hét művész - színész, táncos, zenész, artista - önálló műsorszámokkal készül, melyeknek fantázianeveket adnak. A nézők ezekből a fantázianevekből válogathatnak, anélkül, hogy pontosan tudnák, milyen produkcióra számíthatnak. Természetesen több műsorszámot is rendelhetnek, hisz egy tökéletes előadás - a tökéletes vacsorához hasonlóan - számtalan íz, illat, szín, érzelem, és gondolat harmóniájából áll. Miután az asztalok leadták a rendelést, elindul a kiszolgálás. A művészek külön-külön odajárulnak ahhoz az asztalhoz, ahol kiválasztották őket, előadják a fantázianévhez tartozó kis etűdöt, majd tovább mennek egy másik asztalhoz, ahol ismét teljesítik, amit a kedves vendég kíván. Időnként a bensőséges, intim kis magánszámok összeolvadnak egy nagy közös produkció erejéig, mintha csak egy nagy vegyes ízelítő tálat szolgálnának fel, ahol mindenki megtekintheti a választékot, hogy végül mindenki csak abból csipegessen, ami az ízlése szerint való. És ha a kis asztaltársaságok jól választottak, akkor az előadás végén egy vidám, szomorkás, érzelmes, izgalmas élmény kavalkáddal - és természetesen néhány finom falattal - eltelve távozhatnak, új értelmet adva az örökbecsű verssornak: hogy mindent kaptak "mi szem s szájnak ingere."




Akik az estét létrehozták:
Csoóry Tamás
Duda Éva
Gergye Krisztián
Gesler Lili
Incze Ildikó
Kocsis László
Magács László
Maria José Lamana
Micheller Myrtill
Pirityi Emese
Révész Richárd
Szalmási Gabriella
Szikszay Tibor
Tölgyesy Zoltán
Varjú Lívia

Minden néző vendégünk egy pohár koktélra!

süti beállítások módosítása