Súgó Csiga - díjazottak

A közönség szavazatai alapján idén Mészáros Árpád Zsolt kapta a Súgó Csiga Díjat.Közel 20 ezer szavazat érkezett e-mailen és sms-ben a színházba járó közönségtõl 2004. január 20-tól március 25-ig. Ennek eredményeként Mészáros Árpád Zsolt 2003-as év legnépszerûbb színészeként a tavalyi év nyertesétõl, Vári Évától vette át a fõdíjat, a Súgó Csiga vándordíjat.

A nyertesek listája igen sokszínű, szinte a teljes magyar színházi életet leképezi. A szavazatok alapján a közönség 12 kedvenceként Bertók Lajost, Csányi Sándort, Dolhai Attilát, Eszenyi Enikőt, Mészáros Árpád Zsoltot, Miller Zoltánt, Mucsi Zoltánt, Őze Áront, Rudolf Pétert, Szabó P. Szilvesztert, Szervét Tibort és Udvaros Dorottyát jelölte meg.



Idén negyedik alkalommal indult nagyszabású internetes szavazás, ez volt az első alkalom, mikor sms-ben is lehetett voksolni Magyarország legnépszerűbb színészére. A Gála szervezésében további újítást jelent az eddigiekhez képest, hogy idén a szavazók és játékokon résztvevők is jegyet nyerhettek a Gálára.



A Súgó Csiga Díjat 2004. március 30-án a Budapesti Operettszínházban adták át. Az est házigazdája Hajós András volt.

A Súgó legfőbb törekvése a színházi kultúra kiemelt támogatása és minél szélesebb körben való terjesztése mellett az, hogy elősegítse a közönség és a színészek még szorosabb kapcsolatának kialakítását.



Mészáros Árpád Zsolt 1989-ben még középiskolás volt, amikor beválogatták a nyíregyházi színház Danton című előadásába, fokozatosan kapott egyre nagyobb szerepeket és már birtokában van az úgynevezett „színész-egynek” is, vagyis papírt is fel tudna mutatni, bár a közönség nem kér ahhoz igazolást, hogy a kegyeibe fogadjon valakit. Berger a Hairben, Maugli A Dzsungel könyvében, Riff a West Side Storyban. Főszerepeket játszik Nyíregyházán (Made in Hungária), Debrecenben (Pán Péter), és a Budapesti Operettszínházban a Mozart! Címszerepét. Internetes rajongói fórumán egyesek arról írnak, hogy miatta Nyíregyházára fognak költözni, mások szavazásra buzdítanak remélve, hogy összejön a Súgó Csiga. Hát összejött, sőt, egyből fődíj!

süti beállítások módosítása