A legjobb cseh színház a Katonában



Május 5-én és 6-án a Katona József Színház színpadán láthatjuk a 2002-es és a 2003-as évad legjobb cseh színházát, a Èinoherní klubot - egy olasz és egy ír darab cseh felfogásban, magyar színházbarátoknak.

Luigi Chiarelli darabja, az Arc és álarc a házassági hűtlenség banális története, amely aforisztikus szalonkomédiáként indul, hogy aztán később átforduljon az abszurdba. Luigi Chiarelli az olasz "teatro grottesco" színházi mozgalom legizgalmasabb képviselője. A Ladislav Smoček rendezte előadás - túllépve a groteszk komédiázáson - a felismerés szomorú iróniáját mutatja föl.






Az elhagyatott Nyugat Martin McDonagh Connemara-trilógiájának utolsó része (A Leenane szépe, A connemarai koponya), melyben kegyetlen és durva ecsetvonásokkal tárja fel a mai Írország vidéki életét. A darab egy testvérpár érzelmi fogyatékosságának és morális szegénységének tragikus története. A fivérek lázadásukat a világgal szemben dühös agresszióban élik ki.





Az elhagyatott Nyugat Csehországban 2002-ben megkapta a legjobb darabért és az év előadásáért járó Alfréd Radok-díjat, Ondřej Sokol pedig, aki Egressy Zoltán Portugálját is megrendezte, az év felfedezettje díjat és a fiatal alkotóknak járó Thália elismerést.


süti beállítások módosítása