Agria Nyári Játékok

Június 2-július 11. Egerben
Harmincadik évadját ünnepli idén az Agria Játékok, amely szabadtéri elõadásaival 1975 óta jelent idegenforgalmi vonzerõt. Az elmúlt két évhez hasonlóan idén is három helyszínen: az Érsekkertben, a Kis Dobó téren, valamint a Líceum udvarán rendez elõadásokat az egri Gárdonyi Géza Színház. A gyermekközönséget Békés Pál: Félõlény címû mesejátéka várja, természetes környezetben, az Érsekkerti tónál. A Kis Dobó téren Moliere: Gömböc úr címû vígjátéka, a Líceum udvarán pedig a világhírû Hegedûs a háztetõn címû musical ígér szórakozást.

Vajda Milán, Safranek Károly

Békés Pál: A félőlény című mesés játékát Csizmadia Tibor rendezésben, Nemes Takách Kata díszlet- és jelmeztervei alapján az Érsekkertben mutatja be az egri színház. A történet nem is olyan meseszerű: szörnyek tartják rettegésben a Kiserdőt és lakóit, különösen a Félőlényt (Vajda Milán), aki félelmében odújába, mesekönyvei közé zárkózik. A rémek éppen ezért benne látják legfőbb ellenségüket; neki pedig barátai (Rakonc: Nádasy Erika; Csopánc: Dimanopulu Afrodité; Porhany: Fekete Györgyi) és a könyvek segítségével fel kell vennie a harcot ellenük.




Dimanopulu Afrodité, Vajda Milán, Fekete Györgyi, Nádasy Erika

Bemutató: 2004. június 2. 10,30 óra
További előadások: 2004. június 3., 4., 8., 9., 10.
Esőnapok: 2004. június 7., 11.




Dimanopulu Afrodité, Tunyogi Péter, Vajda Milán, Fekete Györgyi, Nádasy Erika






Valló Péter tizenöt év után újra Egerben rendez. Ezúttal Moličre: Gömböc úr című vígjátékának zenés-táncos változatát állítja színpadra a Kis Dobó téren. A klasszikus drámaíró vígjátéka az örök témáról, a szerelemről szól, ahol minden a szerelem érdekében történik. Oronte, a párizsi polgár egyetlen lányának, Julie-nek kiszemelt egy kérőt, akivel a lány még soha életében nem találkozott. Julie hallani sem akar a házasságról, legalábbis nem az ismeretlen Gömböc úrral szeretne egybekelni. Szerelméhez boldogan férjhez menne, őt viszont Oronte kosarazta ki. Gömböc úr, aki mit sem tud minderről, megérkezik a városba, hogy megtekintse a mennyasszonyát és bezsebelje a hozományt. Hacsak a szerelmes fiatalok és barátaik nem tesznek valamit eme igazságtalanság ellen. És persze tesznek. Fondorlatos cselszövéseik miatt a hívatlan kérő a legvalószínűtlenebb helyzetekbe keveredik. Provokálják, piszkálják, ugratják, húzzák-vonják Gömböc urat, aki csodálkozásában azt sem tudja, hová legyen. A szerelem nevében nagyszabású akadályversenyt rendeznek saját maguk és a nézők szórakoztatására. Gömböc úr megpróbáltatásai által Moličre rengeteg mulatságos helyzetet, jelenetet tár elénk, sok zenével, tánccal és persze derűvel. A fiatalok végül elérik céljukat, megakadályozzák az érdekházasságot. Gömböc úr pedig, amint esélyt kap rá, elhagyja Párizst és hazairamodik. Sosem tudja meg, hogy őt tulajdonképpen csakis a jó cél érdekében tették lóvá.


Bemutató: 2004. június 18. 20,30
További előadások: 2004. június 19., 20., július 2., 3., 4.
Esőnapok: 2004. június 21., július 5.


Mészáros Máté, Bozó Andrea, Venczel Valentin

A tavalyi nagy siker miatt idén nyáron ismét látható a világhírű musical, a Hegedűs a háztetőn a Líceum udvarán. Itt élik majd Anatevka lakói hagyományhű, küzdelmes és derűs napjaikat. Tevjét, a tejesembert nemcsak a szegénység nyomasztja, hanem az is, hogy öt lányát férjhez kell adni. A férjhezmenendő lányok egymás után lázadnak fel a tiszteletreméltó, ám életüket gúzsba kötő hagyományok ellen. Nem ahhoz kívánnak menni, akit a szülők választanak, hanem saját érzelmeik szerint képzelik el jövőjüket, szerelemből akarnak házasodni. A darab nem csupán zenéjével, de fordulatokban gazdag, remek színpadi alakításokra alkalmat adó történetével is belopja magát a nézők szívébe. Mese a szerelemről, a hagyományról, a múlttal való mindenkori szembesülésről, a lázadásról és a bölcs elfogadásról Haumann Péter, Molnár Piroska, Bíró Eszter, Bozó Andrea és Görög László főszereplésével, valamint a szintén világszerte ismert Budapest Klezmer Band közreműködésével.



Molnár Piroska, Haumann Péter

Június 25- június 26., 27. július 8., 9., 10., 11.

Első előadás: 2004. június 25. 21 óra
További előadások: 2004. június 26., 27., július 8., 9., 10., 11.
Esőnap: június 28.; július 12., 13.


Bíró Eszter, Görög László

Papp Gabi, Bozó Andrea, Bíró Eszter

Haumann Péter

süti beállítások módosítása