Újra Keszthelyi Nyári Játékok!

A Festetics-kastély parkjában

Beaumarchais: Figaro házassága

Immár ötödik alkalommal nyitja meg kapuit a Balaton környéke egyik legnépszerûbb, s tán legvonzóbb nyári színháza, amelyet 2000 júliusában hívott életre Básti Juli - Puskás Tamás mûvészházaspár. A korábbi évek Shakespeare-szériája után idén Beaumarchais klasszikus vígjátéka, a Figaro házassága kerül színre. Az is újdonság, hogy az elõadást - néhány vendégmûvésszel megerõsítve - a Vidám Színpad társulata prezentálja, s a rendezõi terheket Puskás Tamás ezúttal megosztja Méhes Lászlóval.

Ami a szereposztást illeti, Figarót a keszthelyi közönség nagy kedvence, Magyar Attila játssza. Suzanne szerepében debütál a Színművészeti Egyetemen frissen diplomázott Gidró Kati, a Grófnőt Létay Dóra, Almaviva grófot pedig Varga Zoltán alakítja, aki a budapesti Katona József Színházból szerződött át ősztől a Vidám Színpadra.

Idén is tíz előadás lesz este 9 órai kezdettel a Kastélypark színpadán.

Időpontok:
július 23., 24. (bemutató), 25., 29., 30., 31.,
augusztus 5., 6., 7., 8.
Esőnapok: július 26., 27., augusztus 1., 2., 9., 10.



Beaumarchais:
FIGARO HÁZASSÁGA
színmű két részben
fordította: Forgách András

A Figaro házassága nekem - ellentétben Beaumarchais korával, amikor ezt jelentette - nem a polgárság diadalát juttatja eszembe egy romlott, letűnt korszak feudális arisztokráciája fölött. A mi korunkban kicsúszott e gondolat alól a világ. Tehát nincs más út, mint megkeresni, és megragadni a műben az általános emberi vonásokat, cselekvéseket. Az árulásokat, csalásokat, cselszövéseket, szerelmeket, az elementáris szexuális vágyat. Amelyek ugyanolyan érvényesek 2004-ben, mint a 18. század derekán.

(Méhes László)

süti beállítások módosítása