Augusztus húsz, Jazz

A nemzeti ünnep estéjén, még éppen a tûzijáték elõtt érdemes ellátogatni például a Gödör Klubba, ahol kellemes örömzenélést hallhatnak. Alapvetõen a jazz dominál majd, finom blues-os alapokkal. A koncertre a belépés ingyenes. A fellépõk névsora pedig eléggé meggyõzõ:Fekete Jenõ, Egri János, Pecek Lakatos Géza és barátaik.

2004. augusztus 20.


14:00
Tabán Blues-Rock Fesztivál
Tabán, Budapest, I. kerület

A nemzeti ünnep unalom-mentes eltöltésére kiváló módszer a tabáni rock-blues fesztivál. Délután 2-től dübörög majd a minőségi zene, és este 9-kor itt sem marad el a tűzijáték. A fellépők között lesz Török Ádám és a Mini, Ferenczi György, valamint a Jazzattak és Jim Armstrong.
A belépés ingyenes!



12:00
V. Roma Fesztivál az Orczy Kertben
Orczy Kert, Budapest, VIII. kerület

Immár ötödik alkalommal rendezik meg a Roma Fesztivált az Orczy Kertben. Egész napra kínálnak programokat, melyekre a belépés ingyenes. Fellép itt többek között Kállai Kiss Ernő, Rácz Kati és az Ando Drom is. Egész nap látható a képzőművészeti kiállítás roma művészek alkotásaiból, a gyerekek pedig az ideiglenesen felállított mini-vidámparkban szórakozhatnak.
Az esemény szervezői:
Fővárosi Cigány Önkormányzat, Fővárosi Önkormányzat Romano Kher, Józsefvárosi Roma Önkormányzat, Józsefvárosi Kulturális Központ, Magyarországi Roma Parlament, Fővárosi Önkormányzat Napház Kulturális Intézménye, Józsefvárosi Roma Kerekasztal



18:00
Jazz-koncert a nemzeti ünnepen
Gödör Klub, Budapest, Erzsébet tér

A nemzeti ünnep estéjén, még éppen a tűzijáték előtt érdemes ellátogatni a Gödör Klubba, ahol kellemes örömzenélést hallhatnak. Alapvetően a jazz dominál majd, finom blues-os alapokkal. A koncertre a belépés ingyenes. A fellépők névsora pedig eléggé meggyőző:Fekete Jenő, Egri János, Pecek Lakatos Géza és barátaik.




forrás: Kontextus.hu

AUGUSZTUS 19.:

21.00
Örömkoncert a Batthyány térnél
Mint tavaly, idén is érdekes és izgalmas helyszínt kerestünk. Augusztus 19-én, csütörtökön este 9 órakor a Duna partján, a budai alsó rakpart Margit-híd és Lánchíd közötti szakaszán kerül sor. A tavalyi sokszereplős Örömkoncerttel szemben most egy művész zongora koncertjére kerül sor a világ legnagyobb koncertzongorájával a Duna fölött. A koncert Bogányi Gergely Kossuth-díjas zongoraművész estje. A koncert színpada a Duna felszíne felett helyezkedik el, a nézők a rakparton papírszékeken kapnak helyet, s kivetítőről is élvezhetik az előadást, amelynek háttere az Országház. A koncert ingyenes, élő adásban közvetíti a Magyar Televízió 2-es csatornája, továbbá élőben vagy felvételről számos eurovíziós tv-társaság.

MŰSOR:
1.

Liszt Ferenc: XV. Magyar rapszódia
("Rákóczi-induló")
2.

Liszt Ferenc: Szerelmi álmok - III. Noktürn
3.

Liszt Ferenc: A Villa d'Este szökőkútjai
4.

Chopin: Polonéz - A-dúr, Op. 40, Nr. 1
5.

Chopin: Mazurka - cisz-moll, Op. 63, Nr. 2
6.

Chopin: Grande Valse brillante, Op. 18
7.

Chopin: Grande Valse brillante, Op. 34, Nr. 1
8.

Bartók: Allegro barbaro
9.

Bartók: Este a székelyeknél
10.

Liszt Ferenc: Rigoletto - koncertparafrázis
11.

Liszt Ferenc: II. Magyar rapszódia

* * *

AUGUSZTUS 20.:

08.00
Katonazenekari bemutató a Kossuth Lajos téren
Augusztus 20-a reggelén a Kossuth Lajos téren katonazenekari bemutatóval kezdődik az ünnepség, majd bevonul az avatandó tisztek díszzászlóalja, a Nemzeti Lovas Díszegység, a történelmi zászlók és a Szent Korona (másolata).

09.00
A Magyar Köztársaság Állami Lobogójának felvonása a díszzászlóalj tiszteletadása mellett és tisztavatási ünnepség a Kossuth Lajos téren
Ünnepi beszédet mond a honvédelmi miniszter.

10.20
Térzene

12.00
Zenés őrségváltás az Állami Lobogó előtt

09.30 - 20.00
Kenyérfesztivál a Városligetben, a Vajdahunyad Vár környékén
A városligeti Vajdahunyad Várban gyermek és szórakoztató program várja az odalátogatókat. Az új kenyérhez kapcsolódó népi hagyományok, népszokások elevenednek fel a pékek rendi felvonulásával, az új kenyér ünnepi felszentelésével. Fejedelmi pékek és sütőasszonyok egész nap sütik a helyszínen a friss kenyeret, amelyet meg is lehet majd kóstolni. Az új kenyér felszentelését követő másfél órás Parnasszus Irodalmi Kávéház a kenyér és az ünnep gondolata köré szerveződik.

PROGRAM:
09.30-10.30

Gólyalábasok kivonulása
11.00-12.00

A Kolibri Színház műsora
12.00-13.00

A Magyar Pékek Fejedelmi Rendjének bemutatója, rendi zászlós felvonulás
13.00-14.00

Gólyalábasok kivonulása
14.30-15.30

A Kolibri Színház előadása
15.30-16.00

Gólyalábasok kivonulása
16.00-16.30

Az új kenyér ünnepi felszentelése
16.30-18.00

Parnasszus irodalmi kávéház búzáról, kenyérről, finom falatokról a magyar irodalomban
18.00-18.30

Gólyalábasok kivonulása
18.30-20.00

A Bódi Quartett koncertje

21.00
Körpanorámás ünnepi tűzijáték
Este kilenc órakor kezdődik majd a félórás, körpanorámás ünnepi tűzijáték. A különleges, Magyarországon eddig nem használt elemekben bővelkedő kompozíció zenei alapját magyar zeneszerzők világszerte ismert művei adják. Magyar nemzeti kép, Európai Uniós zászlókép, valamint görögtűz is látható lesz majd. A tűzijáték előkészületeibe a Miniszterelnöki Hivatal felkérésére egy igazságügyi pirotechnikai szakértő is bekapcsolódott.


TOVÁBBI PROGRAMOK:

17.00
Ünnepi Szentmise a Szent István Bazilikánál és Szent Jobb Körmenet

15.00 - 20.15
II. Nemzetközi Red Bull Gyorsasági Akadály-Repülőverseny és nemzetközi légibemutató
Az immár hagyományosnak tekinthető légibemutatót idén egy energiaital-gyártó cég rendezi meg, saját költségen. A Margit-híd és a Lánchíd között zajló nemzetközi gyorsasági és akadály-repülőverseny délután három órától 20.15 óráig tart.

(Forrás: MEH)


süti beállítások módosítása