William Golding: A legyek ura

A Bárka Színház 2004. augusztus 28-án, szombaton, bemutatja Golding: A Legyek Ura címû darabját Vidovszky György rendezésében, Nigel Willimas színpadi adaptációjának felhasználásával, tizenéves gyerekek elõadásában.
jegyvásárlás bankkártyával >>


William Golding

A Legyek Ura
túlélőjáték
Nigel Willams színpadi adaptációját fordította - Deres Péter

szereplők:
RALPH - Szatory Dávid
JACK - Dér Zsolt
RÖFI - Péteri András
SIMON - Mesés Gáspár
SAM - Dóra Béla
ERIC - Dóra Mátyás
ROGER - Juhász Lajos
PERCEVAL - Bárdi Gergely
HENRY - Kőrössy Gergely
MAURICE - Jécsai László
BILL - Laczó Péter
JOHNNY - Blahó Gergely
JAMES - Koloszár András

TENGERÉSZTISZT, PILÓTA - Horváth Kristóf

munkatársak:
Zeneszerző - Faragó Béla
Dramaturg - Deres Péter
Díszlet, jelmez - Gadus Erika
Világítás: - Rigó Zoltán
Mozgás - Gyevi-Bíró Eszter
Asszisztens - Veszprémi Judit
Munkatárs: - Szabó Gábor
Rendező - Vidovszky György


Iskolás fiúk egy csoportja az atomháború idején, az őket menekítő repülőgép balesete miatt egy lakatlan szigetre vetődik. Eleinte izgalmasnak indul a felnőttek nélküli kaland: a sziget gazdagsága, a felhőtlen szabadság élménye elkápráztatja őket. Ismert társadalmi minták alapján próbálják berendezni életüket: vezért választanak, gyűléseket tartanak, feladatokat jelölnek ki egymás között.

A csapat azonban elég hamar két táborra szakad. A választott vezér, Ralph a menekülés egyetlen reményét, a tűz életben tartását tartja a legfontosabbnak, míg ellenlábasa, Jack a vadászat, a hús megszerzésének rabja lesz. Mindeközben pedig úrrá lesz rajtuk a félelem, amelyet egy titokzatos Szörny felbukkanása vált ki.

(részlet a regényből)



"(Jack) Feltérdelt, kezében a vízzel teli dióhéjjal. Kerek fényfolt esett az arcára, s a víz mélyén valami felvillant. Csodálkozva nézett, már nem önmagára, hanem a visszataszító idegen arcra a tükörben. Kiloccsantotta a vizet a dióhéjból, felugrott, izgatottan nevetett. Egy inas, erős test állt a víz partján, az arc helyett szörnyű maszkkal, amely ellenállhatatlanul magára vonta a fiúk tekintetét, és meglúdbőrözte őket. Jack táncolni kezdett, nevetése fogvicsorgató morgássá vadult." (ford.: Déry Tibor)


jegyvásárlás bankkártyával >>

süti beállítások módosítása