Kéri Kitty megvalósult álmai

--Gyermekkori álmaid kertjében minden úgy történt, ahogyan elképzelted. Színház , gyerekek, boldogság!

-- Csodálatos dolog látni Daniékat a nagyszüleim házában, ahol felnõttem. Gyakran fordult elõ, hogy csak enni másztam le a cseresznyefáról, különben az egész napomat a fán töltöttem egy mesekönyv társaságában. Minden egy színházi elõadáson kezdõdött úgy ötéves korom körül, amikor anyám egy mesejátékra vitt, amelynek fõszereplõje, egy szegény lány királyfihoz ment feleségül. Attól kezdve nekem nem kellett több, állandóan palotákról, kastélyokról, bálokról, hatalmas kertrõl, különleges állatokról álmodoztam.

Késõbb el is döntöttem, hogy színész akarok lenni, aki, ha csak két-három órára is, de csodálatos és izgalmas életet élhet.





-- Már egész korán meg is tettél mindent az ügy érdekében.

-- Hét-nyolc éves lehettem, amikor tollba mondtam anyámnak egy mesét, amit az osztályunk elõ is adott, természetesen a fõszerepet én játszottam. A világ legzseniálisabb tanárával, Winkler Mártával találkoztam a Váli úti általános iskolában. Márta a gyerekek fantáziájára építette fel pedagógiai munkáját. Két film is készült különleges módszerérõl. Gimistaként még visszajártam az ötödikesekhez, színjátszó kört vezetni. Akkor már a Pinceszínház egyik mindenese voltam. Ha kellett, bútoroztam, kellékeztem, öltöztettem, sminkeltem, jegyet szedtem, szóval tövirõl hegyire megismertem egy színház mûködését. Nagyon tetszett!

-- A hõn áhított Színház - és Filmmûvészeti Fõiskola mégsem váltotta be a hozzá fûzött reményeket...

-- Elég cikizõs osztályba kerültem, már ami a fiú osztálytársaimat illeti.

-- Olyan lányokat, mint Marozsán Erika, Shell Judit, Gregor Bernadett vagy Kéri Kitty zavarba lehet hozni?



-- Az érzékeny emberek sebezhetõk, és néha bizony kiszolgáltatottnak érzik magukat. Rendezõ szakra például azért nem mertem jelentkezni, mert annyira tartottam tõle, hogy mit kapok a fiúktól.

-- Aztán mégis minden úgy alakult, ahogy az csak mesekönyvekben olvasható. A Vígszínház szerzõdtetett, olyan filmekben szerepeltél, mint Mészáros Márta Kisvilmája, Sára Sándor A vád címû megrázó alkotása vagy az olasz Az operaház fantomja. Az egyik kereskedelmi csatorna magazinjában Robert Burnssel, a költõi lelkû bobtaillel együtt loptad be magad a kutyarajongó nézõk szívébe. Játszol többek között a Víg Padlás címû elõadásában , és a színházba látogató gyerekek nagy örömére te vagy a címszereplõ, ki is lehetne más, a Hamupipõkében.

-- Imádom a hivatásomat! Egy színész álma pár órára valóság lehet. A forgatás a világ egyik legjobb dolga. Mintha egy mese kellõs közepébe csöppenne az ember. Én próbálkoztam másfajta munka után nézni, de nem ment. Egy bankban rámoltam ábc-sorrendbe kartonokat, meg kávét fõztem. Úgy éreztem, hogy az unalom megöl, csak elõtte megõrülök. Így hát megszöktem. Pedig ez csak egy ártatlan nyári munka volt. Nem bírom a bezártságot, a monoton életet.

-- Gondoltad volna valamikor, hogy te, a vagány, bulizós csaj kétgyermekes anya leszel harmincévesen?

-- Mindig is családot akartam, és biztos voltam benne, hogy lesznek gyerekeim. Egy bulizós csajnak is nagyon fontos lehet a család. A gyerekeimnél nincs senki és semmi fontosabb. Robi, a férjem és az anyukám rengeteget segítenek, bébiszittert még soha nem kellett hívnunk. Amikor szalad a lakás, amikor még délután ötkor pizsiben van az egész család, amikor úgy érzem, hogy eláraszt a sok tennivaló, akkor is boldog vagyok, hogy így döntöttem!

P. Horváth Gábor

forrás: Observer

süti beállítások módosítása