Krétakör Hírlevél, Szeptember

Kedves Barátunk!

Rövid nyári szünet után két hete újra próbálni kezdtük FEKETEország címû produkciónkat, melynek alapjául a január 1. óta Schilling Árpád mobiltelefonjára érkezett rövid SMS-hírek szolgáltak. Ezek ihlették színészeink rögtönzéseit, melyekbõl zenés politikai revünk összeállt. Bizonyos értelemben a HazámHazám folytatása ez az elõadás, melyet munkabemutató formájában már nyolcszor eljátszottunk a Mûvészetek Völgyében, a monostorapáti határában felállított cirkuszsátorban.

A budapesti premierre (október 1. - Millenáris Teátrum) és az azt követő négy előadásra, jegyek a 06 20 241-80-30-as telefonszámon és a jegy@kretakor.hu –n rendelhetők. Már most felhívjuk figyelmüket, hogy az október 4-ei előadást követően közönségtalálkozót tartunk.


Monostorapátiban idén másodszor jelent meg bő hetes programsorozattal a Krétakör Vándorcirkusz. A Feketeország mellett cirkusziskolával és hagyományos műsorral ismét szerepeltek az Artistaképző növendékei, éjszakánként filmvetítés vagy koncertet tartottunk. Az irodalmi program keretében a hét minden napján vendégül láttuk egy-egy író barátunkat: a szerző társaságában felolvastunk Bächer Iván írásaiból és Nádas Péter készülő új regényéből. Bemutattuk Tasnádi Istvánnak a Jelenkornál megjelent drámakötetét, a Taigetosz csecsemőotthont, a szilveszteri ősbemutató után még egyszer előadtuk a Paravarietét. Több száz néző előtt ízelítőt adtunk az október 23-án Mundruczó Kornél rendezésében bemutatásra kerülő Térey János-drámából, a Nibelung lakóparkból. A programokról illetve a szerzőkkel folytatott beszélgetésekről szeptember közepétől olvashatnak részletes beszámolót honlapunkon.



Monostorapáti irodalmi délutánjaink egyúttal a Krétakör új programsorozatának kezdetét is jelezték. A 2004-2005-ös évadtól ugyanis Színház És Irodalom címen havonta tervezünk felolvasni egy-egy új színdarabot vagy készülő prózát a Krétakörhöz valamilyen módon kötődő szerzőktől. Először egy fiatal amerikai drámaírónő, Anne Washburn munkájával ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Dramaturgiánk tizenhét mai amerikai színdarab közül az övét választotta ki október eleji felolvasószínházunkba. Anne Washburn az Egyesült Államok New Dramatists drámaírócéhe jóvoltából egy hónapig lesz a Krétakör vendége.



Az évadot a POSZT fődíjas Siráj előadásaival kezdjük, melyeket szeptembertől a Thália Színház Régi Stúdiójában tartunk. A Fészek Klubnál nagyobb nézőtér ellenére már valamennyi jegy elkelt, szervezésünk előjegyzést vesz fel a későbbi őszi időpontokra. Ebben a hónapban ezt a produkciónkat Mátészalkán és a Nyitrai Nemzetközi Színházi Fesztiválon is bemutatjuk.



A szezon további terveiről szeptember végén sajtótájékoztatót tartunk és következő hírlevelünkben baráti körünknek is beszámolunk. De addig is figyelmükbe ajánlunk egy másik Szezont, Török Ferenc új filmjét, melynek egyik főszerepét társulatunk tagja Nagy Zsolt játssza.



S végezetül néhány rövid hír:

- Új munkatársak a Krétakörben: Csóka Tímea (PR- és sajtóreferens), Fodor Kriszta (közönségszervező), Merényi Anna (dramaturg)

- Külföldi vendégművészeink számára kiadó lakást keresünk 2004. novemberétől. Központi fekvésű, kellemes árfekvésű, legalább másfél-kétszobás ingatlanok előnyben.

- Most kaptuk az értesítést, hogy 1%-os felajánlásokból 2004-ben 539.034 forint gyűlt össze a Krétakör javára. Ezúton is köszönjünk mindenkinek, aki a magyarországi civil szervezetek közül a mi kezdeményezésünket tartotta leginkább támogatásra méltónak!

Őket és az 1%-ról mások javára rendelkezőket is várjuk előadásainkon az új évadban. A társulat nevében üdvözlettel:



Büki Dóra szervezésvezető

Merényi Anna dramaturg

Gáspár Máté ügyvezető


süti beállítások módosítása